Disney Channel: Ο πρώτος γκέι βασικός χαρακτήρας σε σειρά είναι γεγονός

MEDIA

Η σειρά «Andi Mack» του Disney Channel γράφει ιστορία, ξανά. Στον δεύτερο κύκλο – το πρώτο επεισόδιο παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή – ο Σάιρους (τον υποδύεται ο Τζόσουα Ρας), ο καλύτερος φίλος της Άντι, συνειδητοποιεί ότι τρέφει αισθήματα για αυτόν που έχει κλέψει την καρδιά της, τον Τζόνα (τον υποδύεται ο Άσερ Έιντζελ). Κι ο δεύτερος κύκλος είναι η αρχή ενός ταξιδιού αυτογνωσίας του Σάιρους, πάντα με τη βοήθεια της Άντι και της Μπάφι (Σοφία Ουίλι).

Για να εξασφαλιστεί το ότι

η αφήγηση της ιστορίας αυτοσυνειδητοποίησης του Σάιρους θα γίνει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο το κανάλι όσο και ο δημιουργός της σειράς, ο Τέρι Μίνσκι συμβουλεύτηκαν αναπτυξιολόγους καθ’ όλη τη διάρκεια συγγραφής του σεναρίου. Επιπλέον, οργανώθηκε προβολή της πρεμιέρας του κύκλου σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Common Sense Media, GLAAD και PFLAG.

«Η σειρά Andy Mack είναι μια ιστορία για παιδιά στην προεφηβεία τα οποία ανακαλύπτουν το εαυτό τους» δήλωσε, σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος του Disney Channel. «Ο Τέρι Μίνσκι, οι ηθοποιοί και ο κάθε ένας που εμπλέκεται φροντίζουν ιδιαίτερα να διασφαλίσουν ότι η σειρά είναι κατάλληλη για κάθε κοινό και η ότι στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για ένταξη και σεβασμό στην κοινωνία» τόνισε.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρας φιγουράρει σε σειρά του καναλιού: σε επεισόδιο της σειράς «Good LucK Charlie», το 2013, οι θεατές για σύντομο χρονικό διάστημα «έκαναν τη γνωριμία» ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών των οποίων το παιδί ήταν φίλος της μικρότερης κόρης των Ντάνκαν.

Είναι όμως η πρώτη φορά, που βασικός χαρακτήρας σε σειρά του Disney Channel είναι ΛΟΑΤΚΙ!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Disney ChannelAndi MackHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα