9 καθημερινές συνήθειες που μας γερνούν πρόωρα

ΥΓΕΙΑ

Η επιδερμίδα σου είναι ο καθρέπτης της ποιότητας ζωής σου και μαρτυρά πόσο προσέχεις τον εαυτό σου. Ασκοπα ξενύχτια και πολύ πρωινό ξύπνημα, πολλή ζάχαρη, ελάχιστη κατανάλωση νερού μέσα στη μέρα, άγχος και στρες σου ροκανίζουν τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματός σου. Υπάρχουν, όμως και άλλα πράγματα που κάνεις μέσα στη μέρα και είναι «εχθροί» της λαμπερής επιδερμίδας!

1) Ατέλειωτες ώρες πάνω από το κινητό γιατί χαζεύεις στα social media: Aυτή η χαρακτηριστική στάση του λαιμού σου πάνω από το κινητό σου την ώρα που

σκρολάρεις χαλά τη συνολική στάση του σώματός σου και δημιουργεί σταδιακά πόνο στην πλάτη. Σύμφωνα με την expert σε θέματα αισθητικής Ελίζαμπεθ Ρίμερ η συνεχής λανθασμένη στάση του σώματος σε μικρότερη ηλικία επιταχύνει τα μυικά προβλήματα.

2) Το να πίνεις συνέχεια από καλαμάκι: Κι όμως! Αυτό δημιουργεί γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα σύμφωνα με τους ειδικούς. Μπορεί το να πίνεις από το καλαμάκι να προτατεύει ως ένα βαθμό την οδοντοστοιχία σου, ωστόσο είναι βλαβερό για την ελαστικότητα του προσώπου σου.

3) To να είσαι στο κρεβάτι με το κινητό: Το «μπλε φως» που εκπέμπει η οθόνη του κινητού στο απόλυτο σκοτάδι είναι καταστροφικό για την υγεία των ματιών σου. Προκαλεί ξηρότητα και βέβαια είναι μια από τις τοπ αιτίες αϋπνίας πλέον.

4) Το να χαζεύεις μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή σου: Η ακτινοβολία που εκπέμπεται επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία της επιδερμίδας και συγκεκριμένα τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης που διατηρούν το δέρμα νεανικό.

5) To πολύ αλκοόλ: Σίγουρα δεν το διαβάζεις για πρώτη φορά, αλλά εμείς θέλουμε να σου το υπενθυμίσουμε! Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα στην επιδερμίδα.

6) Κακός ύπνος: Η καλή ποιότητα ύπνου σου εξασφαλίζει λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η αυπνία παραμένει εχθρός της νεότητάς μας. Αν κοιμηθείς 8ωρο, τι να σου κάνει το make up;

7) To πολύ ζεστό νερό: Oι υψηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν την επιδερμίδα και κατ'επέκτασιν την γερνούν πιο γρήγορα. Αν κάνεις μπάνιο, πάντα με ζεστό νερό τότε οι ρυτίδες και το «σπάσιμο» του δέρματος κάνει πιο γρήγορα την εμφάνισή του.

8) Η λάθος στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου και... η μαξιλαροθήκη: Αισθητικοί συμβουλεύουν να δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα της μαξιλαροθήκης. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση ρυτίδων μακροπρόθεσμα.

9) Οι κακές διατροφικές συνήθειες: Οι τροφές με ζάχαρη και λιπαρά είναι εχθροί της επιδερμίδας και την αφυδατώνουν σε μεγάλο βαθμό (πέρα από το ότι μας γεμίζουν θερμίδες). Η περιορισμένη κατανάλωσή τους θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία της επιδερμίδας.

Πηγή: bovary.gr

καθημερινές συνήθειεςπρόωρη γήρανσηδιατροφήύπνοςίντερνετζεστό νερόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα