17 μηνών μωράκι δάγκωσε και σκότωσε μια οχιά, η οποία του επιτέθηκε (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο μικρούλης έπαιζε στον κήπο του σπιτιού του, όταν κατά λάθος ενόχλησε το φίδι. Εκείνο του επιτέθηκε αλλά φαίνεται πως το μωρό είχε άγιο. Άγιο και τύχη…

Η μητέρα του, βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού και ετοίμαζε το φαγητό της οικογένειας. Που και που έριχνε ματιές από το παράθυρο να δει εάν όλα είναι καλά. Κάποια στιγμή το παιδάκι εμφανίσθηκε στην πόρτα της κουζίνας με αίματα στο στόμα…

Η μαμά του τα έχασε. Νόμιζε ότι κάπου είχε χτυπήσει, αλλά το παιδάκι δεν έκλαιγε. Την κοίταζε απλά. Στα χέρια του κρατούσε το πτώμα ενός φιδιού. Μιας δηλητηριώδους οχιάς. Το

δηλητήριο της οποίας με ένα δάγκωμα της μπορεί να σκοτώσει ελέφαντα.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μοστάρνας στη νότια Βραζιλία. Η μικρός Λορέντζο έπαιζε στον κήπο. Κάποια στιγμή η μητέρα του η Ζέιν Φιγκερόα, ανησύχησε γιατί σταμάτησε να ακούει τα γαυγίσματα του σκύλου τους, που βρισκόταν φύλακας δίπλα στο παιδί.

Κοίταξε από το παράθυρο αλλά δεν είδε κάτι που να την τρομάξει. Καλού κακού αποφάσισε να βγει έξω. Μόλις έφτασε στην πόρτα της κουζίνας ο μικρός Λορέντζο, είχε μπει ήδη μέσα. Στο στόμα του είχε αίματα και στα χέρια του κρατούσε μια νεκρή καταδαγκωμένη οχιά.

Η μητέρα άρχισε να ουρλιάζει. Νόμιζε ότι το φίδι είχε δαγκώσει το μωρό της. Μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τον άνδρα της και με ιλιγγιώδη ταχύτητα πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης. Ο σύζυγος της προηγουμένως είχε βάλει το φίδι σε μια άδεια γυάλα προκειμένου οι γιατροί να το δουν, να ταυτοποιήσουν τι φίδι ήταν και τι δηλητήριο είχε.

Τελικά στο νοσοκομείο αποδείχτηκε ότι το μωρό δεν είχε δαγκωθεί από το φίδι. Το αντίθετο εκείνο είχε καταφέρει να το δαγκώσει στο κεφάλι. Το συγκεκριμένο είδος ήταν μια οχιά «τζαραράκα», ένα δηλητηριώδες είδος οχιάς που ζει στη Βραζιλία, στην Αργεντινή και την Παραγουάη.

Σε περίπτωση που το φίδι αυτό δαγκώσει κάποιον εάν δεν βρεθεί άμεσα στο νοσοκομείο, οι πιθανότητες να πεθάνει είναι 99%, μέσα στις επόμενες ώρες. Οι γονείς όπως είπαν νόμιζαν αρχικά ότι το σκυλί είχε σκοτώσει το φίδι και πως τα αίματα στο στόμα του παιδιού τους ήταν επειδή τον είχε δαγκώσει η οχιά.

Οι γιατροί όμως είπαν πως τελικά το παιδί με το ένστικτο της επιβίωσης κατάφερε άγνωστο πως, να δαγκώσει πρώτο το φίδι σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κεφαλιού του. Στο σημείο αυτό εάν το συγκεκριμένο είδος χτυπηθεί αδυνατεί να κουνήσει τη γνάθο του. «Είναι βέβαια πολύ πιθανόν το παιδί να πέρασε το φίδι για παιχνίδι και να το δάγκωσε» κατέληξαν οι γιατροί.

οχιάΦίδιΒραζιλίαμωρόμωρό δάγκωσε φίδιδήγμαδηλητήριοHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα