Το καλύτερο εκμέκ της Αθήνας: το Εκμέκ της Ρένας


Από το πρωί έχω μια απίστευτη επιθυμία να φάω κάτι γλυκό. Όχι όμως τα συνηθισμένα. Το παραδέχομαι, έχω δοκιμάσει και τις 16 διαφορετικές σοκολάτες της milka και είναι όλες υπέροχες! Αλλά αυτή τη φορά ήθελα να γευτώ κάτι διαφορετικό! Έτσι αποφάσισα να επισκεφθώ το Εκμέκ της Ρένας, το οποίο έχει βραβευτεί από το ΒΗΜΑ gourmet ανάμεσα στις 100 καλύτερες γαστρονομικές επιλογές για το 2012.

Είναι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο

που βρίσκεται στα Βριλήσσια και εξειδικεύεται στο εκμέκ. Στη βιτρίνα του μαγαζιού θα δείτε το κλασικό εκμέκ και μια ελληνική έκδοση του cheesecake, που είναι συνδυασμός cheesecake με εκμέκ. Φυσικά δοκίμασα και τα δυο!! Για να έχω αντικειμενική άποψη και μόνο..

Το κλασικό εκμέκ παρασκευάζεται βάσει μιας οικογενειακής παραδοσιακής συνταγής δια χειρός της κυρίας Ρένας Αλεξίου, από την Αγριά Βόλου. Η βάση από κανταΐφι είναι τραγανή και καλοψημένη και το βασικότερο ελαφρώς σιροπιασμένη! Η κρέμα έχει πλούσια γεύση ενώ η σαντιγί που μπαίνει στο τελείωμα δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας. Αν το επιθυμείτε πασπαλίζουν με αμύγδαλο από πάνω την ώρα που το αγοράζετε και αυτό για να είναι τα αμύγδαλα τραγανά, επειδή αν μπουν στο ψυγείο μαλακώνουν. Τα αμύγδαλα ταιριάζουν πολύ με το εκμέκ και ολοκληρώνουν τη γευστική απόλαυση. Αυτό που μου άρεσε πολύ στο εκμέκ της Ρένας είναι το πόσο ελαφρύ και δροσερό είναι και φυσικά φρεσκότατο, τόσο που λιώνει στο στόμα.

Το ελληνικό cheesecake έχει την ίδια βάση από κανταΐφι, μόνο που χρησιμοποιείται μια σφιχτή κρέμα από γιαούρτι και ανθότυρο. Επάνω προστίθεται η σαντιγί και τέλος το κλασικό γλυκό κουταλιού βύσσινο. Προσωπικά δε μου άρεσε, το βρήκα πολύ βαρύ συγκριτικά με το κλασικό εκμέκ.

Το κόστος είναι 2,80 ευρώ το τεμάχιο, αρκετά υψηλό θα έλεγα, αλλά το δικαιολογεί η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών.

Η αγάπη μου για τα παραδοσιακά προϊόντα είναι πολύ μεγάλη και πόσο μάλλον όταν οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι τόσο προσεκτικά επιλεγμένες. Γι ‘αυτό το λόγο θα ήθελα να αναφέρω λίγα στοιχεία για τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του συγκεκριμένου εκμέκ. Το γάλα και το βούτυρο έχουν την εγγύηση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ (HACCP, ISO 22000), της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, με 60 χρόνια εμπειρίας στη συγκέντρωση και επεξεργασία της τοπικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Ενώ το χειροποίητο κανταΐφι έρχεται από το οικογενειακό εργαστήριο του Στέφανου Δεσποτόπουλου στο Βόλο, με παράδοση 68 ετών στην παρασκευή του.

Tip: Την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το ζαχαροπλαστείο θέλω να αγοράσω κάποια από τις χειροποίητες μαρμελάδες, οι οποίες είναι φτιαγμένες από την Ομάδα Γυναικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανηλίου με τοπικά προϊόντα του Βόλου, χωρίς κανένα συντηρητικό.

Ετυμηγορία: Φανταστικό εκμέκ!
Τιμές: 2,80 ευρώ/ τεμάχιο

Keywords
Αναζητήσεις
τραγανο εκμεκ καταιφι, τραγανο εκμεκ κανταιφι
Τυχαία Θέματα