Σωστός ο «Άρτζι!»

15:47 4/7/2012 - Πηγή: Neolaia

«Όποιος φοβάται… πέφτει και κοιμάται»…

Η τελική επιλογή για τον πάγκο του μπασκετικού ΠΑΟ είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Πρόκειται για έλληνα προπονητή της νεότερης γενιάς που έχει ενδιαφέρουσες εμπειρίες ως τώρα κι αφήνει βάσιμες ελπίδες ότι αν τις αξιοποιήσει παραγωγικά μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα, τόσο στον εαυτό του όσο και στην ομάδα.

Από τη στιγμή που δεν παρέμεινε ο μεγάλος «Ζοτς», για τους οποιουσδήποτε λόγους, μια επιλογή τύπου «Σάρας» έκρυβε πολλές παγίδες για το τριφύλλι, αλλά και για τον ίδιο τον Λιθουανό

σούπερ σταρ. Η ανάθεση του «πράσινου» πάγκου σε έναν ανερχόμενο αλλά και ταυτόχρονα «μπαρουτοκαπνισμένο» κόουτς μοιάζει σαφώς λογικότερη και ωριμότερη κίνηση. Αρκεί να ακολουθηθεί και με μια ριζική ανανέωση του ρόστερ, στηριγμένη πάνω στην μεγάλη πείρα και ακόμα μεγαλύτερη ευφυΐα του «τρισδιάστατου Μήτσου» της ευρωπαϊκής καλαθόσφαιρας!

Σημαντικό, ασφαλώς, ότι ο «αμυντικογενής» ως αθλητής και πιο «επιθετικογενής» ως προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης, εκτός από τις αναμφισβήτητες τεχνικές του γνώσεις, είναι και ένας από τους πλέον φιλοσοφημένους «μπασκετανθρώπους» της γενιάς του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρακάτω αποστροφή του λόγου του σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον «εξάστερο», κι έπειτα από ερώτηση για το αν του προκαλεί πίεση το γεγονός ότι αναλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Σε αυτή τη δουλειά, αν φοβάσαι δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Για μένα πραγματική πίεση αισθάνεται ο άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, που φτάνει να αυτοκτονεί. Αυτή είναι η πίεση. Εγώ έχω κατασταλαγμένες απόψεις κι έχω φιλοσοφήσει τη ζωή. Είναι όπως στη Formula 1 και στο μποξ, αν φοβάσαι… σταματάς».

Καλά αρχίζει ο Άρτζι. Και μακάρι, αν όντως και στον πάγκο του λιμανιού βρεθεί νέος και Έλληνας προπονητής, όπως ακούγεται για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, να αποδειχθεί ότι η συνεχώς ενδυναμούμενη ελληνική μπασκετική κουλτούρα είναι ικανή, εκτός από σημαντικότατους αθλητές, να παράγει και εξίσου σημαντικούς προπονητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα