Σχολή Μωραΐτη | Ημερίδα με θέμα «Γιατρεύοντας την ψυχή μας μαζί»

Ημερίδα με θέμα “Γιατρεύοντας την ψυχή μας μαζί” Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, ώρα: 09.00 – 17.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (Αλεξ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, 154 52, ΨΥΧΙΚΟ).

Η Hμερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων “ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ” του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και απευθύνεται σε επαγγελματίες σωματικής και ψυχικής υγείας. Επιπλέον μπορούν να την παρακολουθήσουν φοιτητές, εκπαιδευόμενοι, καθώς και άλλοι επαγγελματίες που, μέσα από το δικό τους ρόλο, έρχονται σε επαφή με άτομα, οικογένειες και

ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Καθώς στις μέρες μας τα γνωστά σε όλους οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα συσσωρεύονται και διογκώνονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται σε εμάς τους επαγγελματίες σωματικής και ψυχικής υγείας. Αναζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν ψυχοκοινωνικά, οικογενειακά, οργανικά συμπτώματα και δυσλειτουργίες, καθώς και απαντήσεις σε υπαρξιακά θέματα. Και από την πλευρά μας, στην καθημερινή κλινική πράξη, καλούμαστε να κατανοήσουμε και να χειριστούμε τα νέα δεδομένα και τις νέες προδιαγραφές του ρόλου μας.

Ποιο είναι άραγε το κόστος που πληρώνουμε εμείς που βρισκόμαστε μαζί με τους συνανθρώπους μας στο μάτι του κυκλώνα;

Πώς θα βοηθηθούμε εμείς, οι επαγγελματίες υγείας και των συναφών επαγγελμάτων, που ζούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες και βιώνουμε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανασφάλειες και τις ίδιες αβεβαιότητες;

Τι εφόδια χρειαζόμαστε για να σταθούμε όρθιοι και να επιτελέσουμε αποτελεσματικά το έργο μας στις δύσκολες, αντίξοες, ακόμα και πρωτόγνωρες συνθήκες;

Σας καλούμε σε μια Hμερίδα βιωματικού χαρακτήρα για να μοιραστούμε εμπειρίες, σκέψεις, αντιλήψεις και συναισθήματα και για να αναζητήσουμε μαζί διεξόδους και προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας νέας προσωπικής και συλλογικής επαγγελματικής ταυτότητας.

Θα δουλέψουμε σε μικρές ομάδες, θα λάβουμε μέρος σε προσομοιώσεις, θα μοιραστούμε ιστορίες, θα δούμε εικόνες και θα ακούσουμε γνώριμους ήχους.

Συμβολική συμμετοχή: 2 ευρώΘα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας και τις εγγραφές δείτε στον σχετικό σύνδεσμο.

Για περισσότερα Σεμινάρια, Υποτροφίες, Μεταπτυχιακές Σπουδές και Πανεπιστημιακές Εκδηλώσεις, κάνε Like στην ειδική σελίδα του Neolaia.gr στο Facebook:

Keywords
Τυχαία Θέματα