Σαμαράς: «Θα επανεξετάσουμε τον νόμο πλαίσιο»

15:47 26/4/2012 - Πηγή: Neolaia

Σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, εν όψει εκλογών 2012, είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει πλευρές του νόμου 4009, που είναι ίσως ανεφάρμοστες, πέρα από την κατάργηση του ασύλου που έχει ήδη ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στόχος είναι να ανοίξουν τα

Πανεπιστήμια λειτουργόντας κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2012. Κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας είναι να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει και η αυτονόητη εποπτεία του κράτους.

Για την έρευνα ο κ. Σαμαράς είπε:

«Ακόμα η έμφαση πρέπει να δίνεται όλο και περισσότερο στην έρευνα. Γιατί δεν υπάρχει σύγχρονη εκπαίδευση χωρίς έρευνα. Και γιατί δεν υπάρχει εθνική ανάπτυξη χωρίς έρευνα. Δεν μπορεί, όποια πέτρα για αν σηκώσεις στο εξωτερικό να βρίσκεις επιτυχημένους Έλληνες ερευνητές και στην Ελλάδα η έρευνα να καρκινοβατεί. Αυτό θα σταματήσει!»

Θα φύγει ο «τρόμος» από τα Πανεπιστήμια σημειώνοντας πως:

«Σας θυμίζω ότι καθηγητές, ακόμα και πρυτάνεις, ξυλοκοπήθηκαν και προπηλακίστηκαν πολλές φορές στο παρελθόν. Ακόμα και προερχόμενοι από το χώρο της Αριστεράς. Η τρομοκρατία και η αλητεία δεν ξεχωρίζει αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους. Δεν χαρίζεται σε κανένα! Αυτό θα σταματήσει. Και τα ίδια τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα θα αποκτήσουν τα μέσα να προστατεύουν την ασφάλεια καθηγητών και φοιτητών με τη βοήθεια της αστυνομίας. Θα φύγει ο τρόμος από τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια! Οριστικά…»

Μην ξεχνάτε ότι αυτά είναι λόγια… προεκλογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα