Ποιοι μηνύουν Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, ΣΔΟΕ!

Συνταξιούχος εφοριακός και δυο επιχειρηματίες μηνύουν Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και ηγεσία ΣΔΟΕ

Τρεις πολίτες, η συνταξιούχος εφοριακός, κυρία Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες, κ. Οδυσσέας Τηλιγάδας και κυρία Ελένη Διαμαντοπούλου, με δικηγόρο τον Ι. Απατσίδης, προχώρησαν σε μήνυση για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» εναντίον των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και

κατά των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, όπως και κατά του νυν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιο Στασινόπουλο.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε σύμφωνα με το directnews.gr στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, περιλαμβάνονται κατηγορίες για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Ζητείται, επίσης, να διατάχθει η άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να απαγορευθεί η έξοδός τους από τη χώρα, καθώς πρέπει να θεωρούνται ύποπτοι για τη διάπραξη και νέων αξιόποινων πράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα