Φωτεινή Σκοπούλη | «Ενδεχόμενα να έχει υπάρξει και αύξηση των αυτοκτονιών»

15:14 7/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Ανεργία και οικονομική κρίση φαίνεται να έχουν προκαλέσει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έφερε στη βουλή η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η

κ. Σκοπούλη απάντησε επίσης στη βουλή ότι το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας ή από το ΕΚΑΒ, σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), καθώς μέχρι στιγμής δεν γίνεται πλήρης και συστηματική καταγραφή των αντίστοιχων περιστατικών.

«Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας, υπάρχει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης και ενδεχόμενα να έχει υπάρξει και αύξηση των αυτοκτονιών», τονίζει η υφυπουργός Υγείας.

Οι αριθμοί για τις αυτοκτονίες που παρουσίασε στη βουλή αφορούν στα έτη μέχρι και το 2010 καθώς για το 2011, δεν έχουν-όπως είπε-δοθεί ακόμη τα σχετικά στοιχεία.

Πάντως, στην ίδια ερώτηση είχε απαντήσει εγγράφως και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διαβιβάζοντας στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και το Δεκέμβριο του 2012 ανήλθαν σε 837.

Keywords
Τυχαία Θέματα