Φοιτητικές εκλογές 2012 | Η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

00:48 17/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Διαβάστε2012 | την ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις φοιτητικές εκλογές 2012:

Η αριστερά πρωταγωνιστεί, το τοπίο αλλάζει. Στη σχολή των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών και στο τμήμα Χωροταξίας στο Βόλο, στην Αρχιτεκτονική της Πάτρας, στο Βιολογικό του

Ηρακλείου και σε μία σειρά άλλες σχολές η Αριστερή Ενότητα αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη. Οι πολιτικές του Μνημονίου απονομιμοποιήθηκαν και στα Πανεπιστήμια, με τη Ριζοσπαστική Αριστερά να εμφανίζεται ως το αντίπαλο δέος στη προσπάθεια απαξίωσης του δημοσίου Πανεπιστημίου και διάλυσης της εργασιακής προοπτικής των νέων. Οι φοιτητές επέλεξαν το δρόμο της ανατροπής απέναντι στους εκφραστές των πολιτικών που τους καταστρέφουν τη ζωή.
Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την κατάρρευση της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές γύρισαν την πλάτη τους στην ΠΑΣΠ, τον κύριο εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών μέσα στις σχολές.
Η ΔΑΠ ακολουθώντας, για μία ακόμη χρονιά, μέσα τρομοκρατίας και αντιδημοκρατικές πρακτικές, σε μία σειρά από σχολές, προσπαθεί να εμφανίσει υψηλά ποσοστά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το ΠΑ.ΠΕΙ τα ΤΕΦΑΑ η ΦΜΣ και το ΠΑΝΤΕΙΟ στην Αθήνα. Η παράταξη της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας της διάλυσης της ΠΑΣΠ, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο εγγυητής του Νόμου Διαμαντοπούλου και των πελατειακών σχέσεων μέσα στις σχολές.
Η ενίσχυση της Αριστεράς και ειδικά της ΑΡ.ΕΝ σηματοδοτεί την ελπίδα για τη σπουδάζουσα νεολαία ώστε να ανατραπεί κάθε προσπάθεια επίθεσης στη ζωή και το  μέλλον των νέων ανθρώπων.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
16/5/2012

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2012 στο Φοιτητικές Εκλογές 2012 | Αποτελέσματα | Συνεχές Update

Keywords
Τυχαία Θέματα