Ανεξ. Έλληνες: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην Παιδεία!

16:54 1/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ανοιχτής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου να χαρακτηρίζει ως μικροαλλαγές τις επιχειρούμενες βελτιώσεις και να

τις εντάσσει στο «ευρύτερο μνημονιακό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας».

Ωστόσο ο κ. Μαρκόπουλος άσκησε σκληρή κριτική τόσο για τη διαδικασία του κατεπείγοντως, όσο και για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Μάλιστα έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», που πιέζουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο είναι συνέχεια ενός αποτυχημένου νόμου.

Σημειώνει στο γεγονός ότι το σχέδιο δεν πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο λέγοντας πως:

«Όταν το πολιτικό σύστημα αποφασίζει σε κλειστά δωμάτια , σε πολιτικό δοκιμαστικό σωλήνα χωρίς συνεννόηση με την κοινωνία, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει»

Παράλληλα αναφέρει πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι:

«Πάντοτε στη ζωή μου πίστευα ότι είναι στα θετικά ενός πολιτικού να κάνει την προσωπική του αυτοκριτική. Η τέχνη της πολιτικής είναι ακριβώς να προσαρμόζεται στα ζητήματα της κοινωνίας. Ο εγωισμός και η αλαζονεία, η λογική του να μένουμε δεμένοι σε αυτό που κάποτε ψηφίσαμε είναι ο χειρότερος εχθρός της πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα