Άλωση 1453 | Η τουρκική ταινία-προπαγάνδα των 17 εκατ. δολαρίων

16:47 11/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Μία ταινία – υπερπαραγωγή με τίτλο «Άλωση 1453» προβάλλεται στους κινηματογράφους της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα, περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια ξόδεψε η γειτονική χώρα για τη δημιουργία του έργου, ενώ χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Επιπροσθέτως, χαρακτηρίστηκε ως η ταινία με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή μέχρι και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου

του 1453. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το πολεμικό μέρος της ταινίας, το οποίο αναμένεται εντυπωσιακό εάν στηριχθούμε στις εικόνες του trailer. Βέβαια, οι δημιουργοί της ταινίας αποφάσισαν να μην εστιάσουν μόνο στις μάχες, αλλά και στον έρωτα του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστινιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.

Ωστόσο, στιγμές ξέφρενης προπαγάνδας διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια της «Άλωσης 1453», καθώς οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται ως κυρίαρχοι του κόσμου και ο Φαρούκ Ακσόι, σκηνοθέτης της ταινίας, φαίνεται πως «ξέχασε» τις μαζικές σφαγές των Ελλήνων και όλα τα υπόλοιπα γεγονότα…

Στο βίντεο του άρθρου μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας, η οποία θα προβληθεί στις ΗΠΑ και τη Βρετανία το Φεβρουάριο του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 1.670.000 άτομα παρακολούθησαν το βίντεο, το κόστους του οποίου ανέρχεται στα 600.000 δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
1453 τουρκικη προπαγανδα
Τυχαία Θέματα