Monopoly – The old time classic game

12:53 12/4/2012 - Πηγή: Neolaia

Monopoly, ένα παιχνίδι, μία παρέα, σε ένα σπίτι ή μαγαζί, μαζεμένοι γύρω απο αυτό για αμέτρητες ώρες. Όλοι το ξέρουμε, όλοι το παίζουμε μα πόσοι στα αλήθεια γνωρίζουμε απο που προέρχεται και ποιοί το δημιούργησαν; Let’s find it out!

Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 δημιουργήθηκε ένα επιτραπέζιο με το όνομα Monopoly, παραπλήσιο με την Monopoly που γνωρίζουμε όλοι σήμερα’ το επιτραπέζιο παιχνίδι λάνσαραν στην αγόρα

οι Αδερφοί Πάρκερ, όσο για τον σχεδιασμό της έκδοσης των προαναφερθέντων, ήταν υπεύθυνος ο Τσάρλς Ντάροοου. Το παιχνίδι εμπνεύστηκαν οι Αδερφοί Πάρκερ απο την πρωτεργάτρια δημιουργό του παιχνιδιού Ελίζαμπεθ (Λίζι) Μάτζι Φίλιπς, η οποία το 1904 θέλησε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι μέσα απο το οποίο να καταδεικνύει εμπράκτως την θεωρία των φόρων του Χένρι Τζώρτζ μέσω του παιχνιδιού της που εκδόθηκε λίγα χρόνια αργότερα με όνομα “ Το παιχνίδι του Νοικοκύρη”. Το 1924 η Λίζι πατένταρε μια αναθεωρημένη έκδοση του παιχνιδιου το 1924 κ εκείνη ήταν και η ορόσημο χρονιά που αρχίσαν να δημιουργούνται επιτραπέζια παιχνίδια βασισμένα στο δικό της. Βεβαίως, η ονομασία Monopoly κατοχυρώθηκε απο τους αδερφούς Πάρκερ ενώ η μητρική εταιρία αυτών, η Hasbro, αναγνωρίζει μονάχα τον Ντάροου, ως δημιουργό του παιχνιδιού και όχι την Λίζι Φίλιπς ως πνευματικό δημιουργό.

Η επίσημη μασκότ του παιχνιδιού είναι ο «Πλούσιος Θείος με τα Σακιά» (Rich Uncle Pennybags), ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στις κάρτες «Εντολής» και «Απόφασης» το 1936. Απ’ το 1985, εμφανίζεται στο δεύτερο όμικρον «O» της λέξης Monopoly σαν μέρος του λογότυπου. Η Hasbro «ανέστησε» επίσημα τον χαρακτήρα ως Κύριο Monopoly (Mr. Monopoly) το 1998.

Όσον αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού τα πράγματα είναι απλά: οι παίκτες κινούν τα πούλια τους με φορά τους δείκτες του ρολογιού σύμφωνα με την ζαριά που έφεραν, έαν πέσουν πάνω σε οικόπεδο χωρίς ιδιοκτήτη μπορεί να τα αγοράσει ενώ αν πέσει σε κάρτα “Εντολής” ή “Απόφασης” τραβάει την ομώνυμη κάρτα. Εάν το οικόπεδο όμως, έχει ιδιοκτήτη ο παίκτης πληρώνει ενοίκιο. Έαν ένας παίκτης φέρει διπλές με τα ζάρια τότε ξανά ρίχνει, όμως αν ρίξει για 3 συνεχόμενες φορές διπλές τότε πάει υποχρεωτικά στην φυλακή.

Ένα παιχνίδι αγοροπωλησίας με στόχο να μαζέψει ο ένας τα χρήματα και τα οικόπεδα όλων των υπόλοιπων παικτών.

Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδόσεις Monopoly όπως:

Η πρώτη μου MonopolyMonopoly CityMonopoly DisneyMonopoly ExpressMonopoly Junior: Διασκέδαση στο Λούνα ΠαρκMonopoly NostalgiaMonopoly RevolutionMonopoly Revolution: Αυτοκίνητα 2Monopoly TravelMonopoly Διάσημα Μνημεία του ΚόσμουMonopoly Ευρωπαϊκή ΈκδοσηMonopoly ΘεσσαλονίκηMonopoly Μπομπ ΣφουγγαράκηςMonopoly Παγκόσμια ΈκδοσηMonopoly Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006Monopoly ΠόκεμονMonopoly ΣπάιντερμανMonopoly ΧρηματιστήριοMonopoly Σύγχρονη Ελλάδα

H Monopoly αποτελεί μία απο τις πρώτες επιλογές στα επιτραπέζια παιχνίδια παγκοσμίως! Καλή διασκέδαση και ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ!!!

Συντάκτρια | Λιζέτα Παπουτσή

Keywords
Αναζητήσεις
hot porno oldtimeclassic
Τυχαία Θέματα