MCZ | Κερδίστε μια υποτροφία για την πρώτη σας εργασία στο εξωτερικό!

Είστε ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών και επιθυμείτε να εργασθείτε στο εξωτερικό για τουλάχιστον τέσσερις μήνες; Η υποτροφία που σας προσφέρει η MCZ* θα μπορούσε να είναι η χρυσή σας ευκαιρία!

Η MCZ, μια ιταλική επιχείρηση που ειδικεύεται στα τζάκια και στις θερμάστρες, άρχισε πρόσφατα να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στο ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών της υπό τον τίτλο «Δημιουργία θέσεων εργασίας». Πέρυσι, η MCZ αποφάσισε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό που θα κατέβαλλε για δώρα Χριστουγέννων για τη χρηματοδότηση

υποτροφιών σε νέους Ευρωπαίους που αναζητούν εργασία.

Φέτος, η MCZ θα προσφέρει 10 υποτροφίες σε νέους που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με διεθνή εργασιακή εμπειρία», εξηγεί η Clara Dalla Pace, χορηγός του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων εργασίας» και διευθύντρια ανθρώπινων πόρων της MCZ.

«Το κυρίαρχο μήνυμα που το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων εργασίας» θέλει να περάσει στους νέους που αναζητούν εργασία είναι πολύ απλό: στη δύσκολη αυτή εποχή η ευρωπαϊκή κινητικότητα μπορεί να είναι η λύση. Το να επιδεικνύεις κινητικότητα σημαίνει να είσαι ευπροσάρμοστος και να εκμεταλλεύεσαι τις νέες ευκαιρίες», δηλώνει η Clara.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για το 2012, η MCZ ζήτησε τη συνεργασία του EURES Ιταλίας, το οποίο θα προβάλει τις διαθέσιμες ειδικότητες και θα συνδράμει τους νέους που αναζητούν εργασία στην εξεύρεση κατάλληλων θέσεων εργασίας. Μόλις οι υποψήφιοι εντοπίσουν μια ευκαιρία απασχόλησης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα της MCZ. Το πρόγραμμα αποτελεί έναν εξαίρετο προθάλαμο των υποψηφίων στην αγορά εργασίας και τους παρέχει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό. Φέτος, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των ειδικοτήτων βοηθού τεχνικού εργαστηρίου, βοηθού διευθυντή ελέγχου ποιότητας, ειδικευμένου νοσηλευτή και αντιπροσώπου επιχείρησης πώλησης διαφημιστικών υπηρεσιών.

Φέτος, η MCZ αποφάσισε να εστιάσει το πρόγραμμά της αποκλειστικά στους νέους, καθώς οι νέοι επηρεάζονται κατά κανόνα περισσότερο από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. «Θέτοντας ως στόχο την πρόσληψη δέκα υποψηφίων, το πρόγραμμα υποτροφιών επιδιώκει να εφοδιάσει τους υποψηφίους με πρακτικές δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εισέλθουν στη δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα συνδράμει τόσο τους υποψηφίους όσο και τις επιχειρήσεις, καθώς βοηθά αφενός τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν αξιόλογη εργασιακή εμπειρία και, αφετέρου, τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό σε ολόκληρη την ΕΕ», δηλώνει η σύμβουλος EURES Ιταλίας Stefania Garofalo.

Ο πλήρης κατάλογος των απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι διατίθεται υπό μορφή ενημερωτικού δελτίου στον δικτυακό τόπο της MCZ. Εξάλλου, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών και να είναι κάτοχοι απολυτηρίο

Keywords
Τυχαία Θέματα