Formula Student SAE 2012 | Συμμετέχουν Έλληνες φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

19:23 5/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Η φοιτητική ομάδα «Centaurus» από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύστερα από την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Formula Student SAE (Class 3) που έλαβε χώρα στο Βαράνο της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 2011θέλει να ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη, ανεβαίνοντας κατηγορία!

Πιο συγκεκριμένα ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι 2012 στην πίστα Silverstone

της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν επικεντρωθεί στο θέμα της κατασκευής, όπως δηλώνει ο συντονιστής, Λέκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών Αλέξης Κερμανίδης

Συμμετοχή στον διαγωνισμό Formula Student SAE  παίρνουν φοιτητικές ομάδες Πολυτεχνικών Σχολών από όλο τον κόσμο με στόχο τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Μερικά από τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τα τα στοιχεία πρωτοτυπίας, οι καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις, το κόστος κατασκευής κλπ.

Η Ελληνική φοιτητική ομάδα αποτελείται από τους:  Στέφανο Αθανασιάδη, Απόστολο Βεντούρα, Πέτρο Επισκόπου, Λάμπρο Μπίζα, Κωνσταντίνα Γιακουμή, Ανδρέα Λεβεντάκη, Στέφανο Μανιό, Αθανάσιο Τσαπερλή και Χρήστο Καραναστάση, με συντονιστή τον Λέκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αλέξη Κερμανίδη.

Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και ας πατήσουμε όλοι ένα Like, Tweet, +1 για αυτήν τους την προσπάθεια!

Keywords
Τυχαία Θέματα