39η Επέτειος Πολυτεχνείου | Liveblogging

Από τα ξημερώματα, η ομάδα μας, καλύπτει με αφιερώματα, βίντεο, ντοκουμέντα, φωτογραφίες και απόψεις, τη σημερινή επέτειο.

00:00. Καλημέρα, μαζί θα καλύψουμε τις εκδηλώσεις και τις πορείες για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας, αφού περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και της πορείας για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 09:00 έως τις 21:00 για κατάθεση στεφάνων.

Από τις 12 το μεσημέρι

θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και από τις 14.00 οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.

Επίσης, από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να αποκλειστεί η περιοχή που περικλείεται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Σταδίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Δείτε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί αναλυτικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στις 10:30.

H Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της, τόνισε:

«Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα σηματοδοτεί την πιο πλατιά ενότητα του λαού και των προοδευτικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, για την υπεράσπιση των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων. «

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε:

«Ο αντίπαλός μας δεν βρίσκεται μόνο στα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Βρίσκεται στα πολυτελή κτήρια του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στις δυνάμεις καταστολής, στα κανάλια και τις μεγάλες εφημερίδες, στο Βερολίνο, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες. Πολλοί λένε, «δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτούς».  Και 39 χρόνια πριν υπήρχαν οι φωνές που έβλεπαν την χούντα, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς προστάτες της σαν παντοδύναμη. Υπήρχαν οι φωνές που έβλεπαν στην «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, και στη «βοήθεια της Ευρώπης». Αλλά η ανατροπή της μισητής χούντας ήρθε από τη δύναμη του αγώνα και της εξέγερσης,   από την περηφάνια και την δράση των εργατών και της νεολαίας, από το θάρρος όσων στάθηκαν απέναντι στα βασανιστήρια και την βία.

Έτσι και σήμερα! Η λύση θα έρθει μόνο  από εμάς! Από ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα, που θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση και  την τρόικα, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φασίστες συμμάχους τους.  Από έναν οργανωμένο λαό που θα διεκδικήσει να πάρει την εξουσία. Από μια Αριστερά, μαχητική, ενωτική, αντικαπιταλιστική!»

Keywords
Τυχαία Θέματα