ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ για το αυθαίρετο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Με τη συμβολή του τοπικού μητροπολίτη, ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κοκκορης κατέλαβε χώρο στο βουνό, όπου ετάφησαν οκτώ νεκροί. Αμεση η αντίδραση του υπουργείου, που ζήτησε τη συνδρομή δικαστικών και....
αστυνομικών αρχών

Σε χώρο που παράνομα περιέφραξε με σύρμα ο δήμος Γλυφάδας τοποθετήθηκε λυόμενο εκκλησάκι και ήδη έγιναν οι πρώτες 8 ταφές νεκρών

Αποφασισμένο να μην επιτρέψει τη δημιουργία του νεκροταφείου στον Υμηττό, το οποίο επιχείρησε αυθαίρετα να
εγκαταστήσει ο Δήμος Γλυφάδας στη ζώνη απόλυτης προστασίας του βουνού, είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ηδη έχει ειδοποιηθεί το αρμόδιο δασαρχείο να εκδώσει πράξη κατεδάφισης, ενώ σήμερα, το αργότερο αύριο, Κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος θα προβεί στην καταγραφή όλων των δεδομένων και θα αποστείλει το πόρισμα στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στον δήμαρχο Γλυφάδας.
Το υπουργείο θα επιδιώξει διάλογο με την Εκκλησία για την αντιμετώπιση του θέματος, που αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ως ιδιαίτερα λεπτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα γίνει στο ανώτερο επίπεδο, μεταξύ του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.

Το πρόβλημα ανέκυψε ως εξής:
Την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Γλυφάδας με τη συμβολή του μητροπολίτη Γλυφάδας κατέλαβαν χώρο στον Υμηττό μέσα σε αναδασωτέα περιοχή, η οποία βρίσκεται στην Α' Ζώνη απόλυτης προστασίας Υμηττού (αναδασωτέας λόγω πυρκαγιάς, ενώ με προεδρικό διάταγμα απαγορεύεται κάθε χρήση για λόγους προστασίας του ορεινού όγκου), τον περιέφραξαν με σύρμα, εγκατέστησαν λυόμενο εκκλησάκι και προχώρησαν στην ταφή οκτώ νεκρών σε μαρμάρινους τάφους.

«Η μη ύπαρξη κοιμητηρίου ικανού να καλύψει τις ανάγκες της Πόλης αποτελούσε επί σειρά δεκαετιών μεγάλο πρόβλημα. Παρά τα συνεχή αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Η πρωτοβουλία να «οριοθετήσουμε» το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας στις παρυφές του Υμηττού αποτελεί υποχρέωση μας απέναντι στους κατοίκους της Πόλης, η πλειοψηφία των οποίων μας στηρίζει σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στην πόλη της Γλυφάδας.

Ζητούμε τη συνδρομή τους και είμαστε στη διάθεση τους για συνεργασία, με γνώμονα πάντα την πιο άμεση λύση για τους κατοίκους και την Πόλη, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πρότυπο κοιμητήριο από περιβαλλοντική και λειτουργική άποψη. Στην προσπάθεια δημιουργίας του νέου κοιμητηρίου έχουμε τη συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου, των Ιερωμένων, γραφείων τελετών που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα και ζητούν την άμεση επίλυση του» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης στο VIMAONLINE αναφερόμενος στο γεγονός.

Μ. Καραβασίλη: «Συνεταιρισμοί θέλουν να βάλουν πόδι στην Α’ ζώνη»

«Σειρά συνεταιρισμών θέλουν να βάλουν πόδι στην Α' Ζώνη» κατήγγε
Keywords
Τυχαία Θέματα