Βασίλης Ιωάννου, πρώην Νομάρχης Πρέβεζας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγες μέρες, στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΦΩΝΗ , ο Βασίλης Ιωάννου τέως Νομάρχης Πρέβεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ , 3 μήνες μετά τη λήξη της 12χρονης θητείας του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση .
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωάννου , στέλεχος του Κυβερνώντος Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου , δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές
και αμέσως με την ολοκλήρωση της θητείας δεν διεκδίκησε καμιά «θέση» , αλλά επέλεξε συνειδητά την επιστροφή στα...
επαγγελματικά του καθήκοντα, ως Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας , όπως άλλωστε είχε δηλώσει αρκετούς μήνες πριν.

Η απόφαση αυτή του Βασίλη Ιωάννου δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο , αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που δημόσια επαίνεσαν την πολιτική του συμπεριφορά .
Στην συνέντευξή του αυτή , η οποία είναι η πρώτη που δίνει με τα νέα του καθήκοντα, ο τέως Νομάρχης Πρέβεζας απάντησε σε πολλά ζητήματα ενώ αναφερόμενος για τα μελλοντικά του σχέδια , αν και αναγνωρίζει ότι η πολιτική συγκυρία είναι ιδιαίτερα αρνητική , δήλωσε έτοιμος να τεθεί στην κρίση των πολιτών με στόχο να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια και να ασχοληθεί και πάλι με το νομό και τα προβλήματά του, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά , δεν είναι περαστικός ούτε από το νομό ούτε από την πολιτική.
Η δημοσιογράφος και συνεργάτης της εφημερίδας κ. Ρούλα Χρήστου που είχε και την ευθύνη της συγκεκριμένης συνέντευξης γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογό της :
Από πρώτος πολίτης του νομού , ξανά καθηγητής στις σχολικές αίθουσες.
Και τι μ’ αυτό ;
Δεν συνεπάγεται η επιστροφή στα θρανία , αποχαιρετισμό στην πολιτική.
Το ‘χει ξαναπεί άλλωστε και απλώς σήμερα το υπενθυμίζει: «δεν ήμουν περαστικός απ’ την πολιτική».
Ένα διάλειμμα κάνει και ξανά προς την πολιτική θα οδεύσει.
Μόνο που και στο διάλειμμα , το ‘φερε η μοίρα να αναδειχθεί ένα θέμα απ’ αυτά που θα λέγαμε είναι «ειδικότητας» του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου , άρα του παρέχεται ένας λόγος παραπάνω για δημόσιες δηλώσεις επί της επικαιρότητας.
Ως πρώην Νομάρχης και για χρόνια συνδικαλιστής αλλά και ως νυν εκπαιδευτικός , έχει σίγουρα βαρύνουσα γνώμη για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Ο κ. Ιωάννου απαντά και για την πρόσφατη επίσκεψη Μαγκριώτη στην Ήπειρο , για να πει εμμέσως πως δεν προσέφερε και τίποτα σπουδαίο στην περιοχή παρά ανέδειξε την ανησυχία εκ των πραγμάτων πέραν των άλλων και για τη σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας μέσω Φιλιππιάδας.
Φυσικά απαντά και στα ερωτήματα για το πολιτικό του μέλλον , ερωτήματα που επαναλαμβάνονται σε κάθε πολιτική συζήτηση εντός και εκτός νομού,αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Ιωάννου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην περιοχή.

Κ. Ιωάννου να ξεκινήσω ζητώντας να μας περιγράψετε πώς βιώνετε την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Λένε πως είναι δύσκολο για έναν πολιτικό να επιστρέψει στην πρότερη επαγγελματική του ιδιότητα. Νοσταλγείτε τη
Keywords
Αναζητήσεις
ιωαννου νομαρχης πρεβεζας
Τυχαία Θέματα