ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "Η Εκκλησία πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση" - ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ; Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Παρέμβαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την εκκλησιαστική περιουσία στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ. Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση που....
είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιο Όρος και επικεντρώνει στη δήλωση του Πατριάρχη προς τον πρωθυπουργό, ότι “ η εκκλησία θα πρέπει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση”.

“Ο πλούτος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα μπορούσε να βοηθήσει τους Έλληνες στο πρόβλημα του χρέους”, γράφει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει επίσης την πολύ στενή σχέση που φέρεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών με την Εκκλησία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΧΟΥΡΙΕΤ τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας υπολογίζονται με βάση στοιχεία του 2008,σε 700 εκατομμύρια ευρώ,ωστόσο άλλοι ,όπως ο Στέφανος Μάνος θεωρούν ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το 1 δις.
Όπως και να ΄χει από το Πατριαρχείο επιχειρούν να μην ερμηνευθεί η συγκεκριμένη φράση του Πατριάρχη ως παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος,ειδικά σ΄ ένα θέμα όπως η περιουσία της. Δύσκολα θα τα καταφέρουν.

http://greeknation.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα