ΤΡΟΠΟΙ ΔΡΑΣΗΣ

Πώς να δράσουμε ; Ιδού ένα συχνό ( και αναπάντητο ) ερώτημα που ταλανίζει τον Ελ λην οπ ρεπή χώρο .

Πολλοί λένε οτι μόνο η β ί.a.ιη εξ.έ.γε.ρση και οι αγ x.ό.νες θα μας λυτρώσουν απο τον εσμό των πο υ λημένων πο λιτικών .

Άλλοι προτείνουν τον "νομικό ακτιβισμό" , δηλαδή να τους κάνουμε μηνύσεις και να τους....
  καθαιρέσουμε με δικαστικά μέσα .

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω οτι , αν και συμπαθώ την πρώτη οδό , δεν έχω σκοπό να αποθαρρύνω κανέναν απο τη δράση . Όποιος θέλει να είναι νομικός ακτιβιστής
να προχωρήσει . Μόνο όποιος κάθεται ακίνητος στον καναπέ του πράττει κακώς . Όποιος απομακρύνεται απο τον καναπέ και την τηλεόραση και δρά ( με όποιον τρόπο ) πράττει ορθώς .

Υπάρχει όμως κάποιο λογικό εργαλείο που να μας πεί ποιός δρόμος οδηγεί σε αυτό που θέλουμε ;

Ας επιχειρήσουμε μια διερεύνηση .

Ας υποθέσουμε οτι 10 εκατομμύρια Έλληνες είναι αύριο στις πλατείες εξαγριωμένοι και οπ λ ισμένοι με καρ αμ πίνες , στυλιάρια , μαx αί ρια κλπ . Θα πέσει το καθεστώς ; Φυσικά .

Ας υποθέσουμε οτι 10 εκατομμύρια Έλληνες αποκηρύτ τουν τις βίαιες λύσεις και στρέφονται στον νομικό ακτιβισμό . Καταθέτουν 10 εκατομμύρια μηνύσεις . Τί θα κάνουν οι δικαστές ; Θα κηρύξουν την κυβέρνηση παράνομη και θα δώσουν εντολή στην αστυνομία να συλλάβει τους πολιτικούς . Θα το κάνουν αυτό διότι αισθάνονται οτι ο λαός θα τους στηρίξει . Αν αρνηθούν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να κάνουν συλλήψεις , θα βγεί ο λαός και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του !

Ωπ ! Εδώ κάναμε ένα λογικό λάθος . Είπαμε οτι ο λαός ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Β. Ι Α .Σ !
Επομένως ξεχάστε την β .ί.α . Ο λαός δεν πρόκειται να βγεί στους δρόμους με τα στυλιάρια . Αυτό το γνωρίζουν οι δικαστές και οι πολιτικοί .

Κάποιος δικαστής λοιπόν εκδίδει απόφαση για σύλ ληψη του πρω θυπουργού . Το βράδυ στέλνουν οι πολιτικοί έναν εκτ ελεστή της ρώσικης μαφίας και δ ολ οφο νεί τον δικαστή . Την άλλη μέρα βάζουν στη θέση του ένα πουλημένο δικαστή που ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση και ελευθερώνει τον Jeffry .
Ο λαός ( πιστός στην αρχή της ΜΗ Β Ι. Α. Σ ) κάθεται ήσυχος στο σπίτι του .
Τις επόμενες ημέρες ο εκτελεστής δο λ ο φονεί όλους τους δικαστές που πιθανόν να είναι τίμιοι .
Υπάρχει πιθανότητα να πέσει το καθεστώς ;
Καμμία απολύτως !

Βλέπουμε λοιπόν οτι οι δικαστικοί αγώνες είναι αποτελεσματικοί μόνο αν στο βάθος υπάρχει το ενδεχόμενο λαϊκής βίας , λαϊκού ξεσηκωμού . Μα αν είναι έτσι γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε απο την πρώτη μέρα να τελειώνει η υπόθεση ; Γιατί να περάσουμε μέσα απο δικαστικούς αγώνες ;

Κάποιοι λένε οτι οι πολιτικοί θα αναγκασθούν να φύγουν κάτω απο το βάρος της διεθνούς κατακραυγής . Οτι δηλαδή όλοι οι διπλωμάτες και οι ξένοι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί θα τους λένε "Τί κάνετε εκεί , τα δικαστήρια όλα σας έβγαλαν ενόχους και εσείς τολμάτε και κάθεστε ακόμη στις καρέκλες σας ;" . ΘΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ !
Κάποιο
Keywords
Τυχαία Θέματα