Την Τετάρτη το πόρισμα για τα ...κενά στις περιουσίες βουλευτών

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τους έντεκα ή και… περισσότερους, βουλευτές που χρονιάρες μέρες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την σημαντική μείωση των τραπεζικών τους καταθέσεων μεταξύ 2008 και 2009, όπως τουλάχιστον προέκυψε από την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες τους και τους διασταυρωτικούς ελέγχους προς τα…
κάτω.
Μάλιστα είναι διάχυτη η αίσθηση πως κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορέσουν τελικά να δώσουν «επαρκείς» εξηγήσεις για το τι έκαναν αυτά τα χρήματα. Θυμίζουμε ότι οι αποκλίσεις αφορούν καταθέσεις άνω των
100.000 ευρώ και υπάρχουν περιπτώσεις που σε διάστημα ενός χρόνου φέρεται να…. «πέταξαν» έως και 400.000 ευρώ από το τραπεζικό βιβλιάριο κάποιων βουλευτών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και βουλευτών κ. Αργύρη θα δοθούν στη δημοσιότητα μόνο τα ονόματα των βουλευτών που δεν θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις καθώς για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει λόγος να τους … κρεμάσουν στα μανταλάκια. Ο ίδιος με σημερινή ανακοίνωσή του απάντησε εμμέσως στον Θεόδωρο Πάγκαλο πως η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων ήταν επιβεβλημένη κι είχε να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής και όχι με την προσωπική του προβολή.

«Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις αυτοεξαίρεσης, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα , είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη κι όχι στα λόγια», σημειώνει με νόημα. Εξηγεί επίσης ότι κακώς εμφανίζονται θιγμένοι όλοι οι βουλευτές αφού η περαιτέρω διερεύνηση αφορά μόνο όσους εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα