Τα μυστικά κονδύλια ανάβουν πολιτικές φωτιές

Τη διερεύνηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», αναφορικά με την υπερβολική διάθεση ποσών για τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» υπουργείων, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σύμφωνα με το.....
οποίο εντοπίζονται μεγάλες αποκλίσεις, της τάξης των 200% έως και 1000%, στα ποσά που προϋπολογίζονταν για «μυστικά κονδύλια» υπουργείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, οι συνολικές απόρρητες δαπάνες του Δημοσίου από ποσό 86,3 εκατομμύρια το 2004 έφθασαν το 2007 στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση καλείται να εντοπίσει τους λόγους που διατέθηκαν αυτά τα ποσά και να διαπιστώσει αν πράγματι καλύφθηκαν οι ανάγκες για τις οποίες προϋπολογίστηκαν.

Στόχος της έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα ή αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων όπως αυτό της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες της επίμαχης περιόδου.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα