Σωπάτε καλέ εκεί στο ΕΛΙΑΜΕΠ... Ακούστε τι σκαρφίστηκαν οι τουρκολάγνοι, υπάλληλοι του Soros και της Bilderberg

"Δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματά μας με την Τουρκία, ούτε θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη που θέλουμε, αν ανακηρύξουμε ΑΟΖ"
"Στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και το κατά πόσο θα λειτουργούσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, αναφέρθηκαν, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο....
υπουργείο Εξωτερικών και οργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ. Ροζάκης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών,
Γ. Βαληνάκης, ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγ. Συρίγος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Στ. Λυγερός.
Κοινό συμπέρασμα των ομιλητών, ήταν πως ο καθορισμός της ΑΟΖ, θα ευνοούσε τα ελληνκά συμφέροντα, αλλά δεν θα μπορούσε να λύσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα.
Ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει ενιαία οριοθέτηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και πως τηρεί διφορούμενη στάση ως προς την έννοια της ΑΟΖ. Στο Αιγαίο, όπως είπε, η ΑΟΖ θα έδινε, την Ελλάδα, πιο ισχυρό ρόλο, προκειμένου να διεκδικήσει και κομμάτι της ανοιχτής θάλασσας.

Οσον αφορά, την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία δεν είναι σαφώς οριοθετημένη, σημείωσε, πως οι Τούρκοι θα ήθελαν να υπάρχει ΑΟΖ, εξαιτίας του μεγάλου μετώπου ακτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Συρίγος, τόνισε ότι η κήρυξη της ΑΟΖ αποτελεί σημαντικό παράγοντα διασφάλισης της πολιτικής και οικονομικής ενότητας του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, όπως και για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την οικονομική εκμετάλλευση του αέρα και των υδάτων"

http://paspartoy.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα