Ρωσία - Άρση του αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη

Τον άμεσο τερματισμό της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη ζήτησε η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως διευκρίνισε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν στους δημοσιογράφους η Μόσχα παρουσίασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ένα σχέδιο απόφασης στα....
άλλα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας
για τερματισμό των κυρώσεων.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να λάβει μια νέα απόφαση για τη Λιβύη μετά το θάνατο του έκπτωτου λίβυου ηγέτη την Πέμπτη, αλλά το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι δεν θέλει την άμεση άρση της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού.

Η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν υιοθετήσει μια ιδιαίτερα επικριτική στάση απέναντι στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατηγορώντας την Ατλαντική Συμμαχία ότι υπερβαίνει τις αποφάσεις 1970 και 1973 του Συμβουλίου που επέβαλαν κυρώσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και επέτρεπαν τη λήψη μέτρων για την προστασία του πληθυσμού.

Ο πρεσβευτής Τσούρκιν διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της Δύσης για ένα σχέδιο απόφασης, σύμφωνα με το οποίο θα τερματίζονται οι στρατιωτικές κυρώσεις. "Βεβαίως θα συνεργαστούμε στενά γι αυτό με τις λιβυκές αρχές".

Οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Βρετανίας στον ΟΗΕ είπαν από την πλευρά τους ότι υπάρχουν τεχνικά εμπόδια για την άμεση άρση της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα