ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ - ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ....2013 !!! {video}

Οι Έλληνες έχουν για τα καλά κατανοήσει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Δεν έχουμε κοινωνικό πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ τόνισε ότι δεν φοβάται για κοινωνική έκρηξη.
Ο ΥΠΟΙΚ της χώρας μας διαβεβαίωσε ότι «τα 110 δις, σίγουρα αρκούν για να.....
ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας το 2011. Την προσεχή χρονιά αναμένεται
να έχουμε εξίσου πρόσβαση στις αγορές. Θα χρειαστούμε 66 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 24 έως 25 δισ. θα προέλθουν από το πρόγραμμα διεθνούς στήριξης. Θα αντλήσουμε τα υπόλοιπα από τις αγορές. Οι δημοσιονομικές προσπάθειες που έχουμε εφαρμόσει πρόκειται να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στις αγορές ομολογιακών τίτλων μεσοπρόθεσμου ορίζοντα».

Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έχει ήδη ξεκινήσει. «Τα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου ωρίμανσης 3 και 6 μηνών έχουν κάνει την αρχή», συμπλήρωσε επί του θέματος ο ίδιος, ενώ προσέθεσε ότι «αναμένεται να δούμε τον αντίκτυπο των ευρωπαϊκών αποφάσεων, αν και τρεις μήνες είναι μια αιωνιότητα για τις αγορές».
Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη ρύθμιση για την αγορά κρατικών τίτλων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, διότι, σε περίπτωση ανάγκης, θα υπάρχει αγοραστής για τους τίτλους της Ελλάδας. «Το Ταμείο δεν αποτελεί τη λύση για όλα μας τα προβλήματα. Η λύση είναι το εκ νέου άνοιγμα των κεφαλαιαγορών για την Ελληνική Δημοκρατία», έσπευσε να διευκρινίσει ο ίδιος.
Για τον σχεδιασμό για την έκδοση τίτλων το 2012, δήλωσε ότι προγραμματίζονται 25 με 27 δις ευρώ τίτλων μεσοπρόθεσμης διάρκειας και 13 έως 15 δις ευρώ γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.
Παράλληλα, για τον κίνδυνο αναδιάρθρωσης και εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, ο υπουργός απάντησε αρνητικά και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. «Η στρατηγική μας θεμελιώνεται σε τρία σημεία: στο να επιτύχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012, στο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενθαρρύνουμε την οικονομική ανάκαμψη και φυσικά, στο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων μετοχών ακινήτων ύψους 50 δισς ευρώ».
Για τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός εξηγεί ότι το σχέδιο είναι διάρκειας πέντε ετών και περιλαμβάνει προσδιορισμένους στόχους χρόνο με το χρόνο, καθώς και διαδικασίες καθορισμού των πραγματικών τιμών.
Για τα ακίνητα, ο Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «οι κεφαλαιακές υπεραξίες θα ξεκινήσουν να εισρέουν το 2012 και 2013. Οι ορθές πωλήσεις ενός μέρους των περιουσιακών αυτών στοιχείων θα επιτρέψουν να αποφευχθούν οι περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων. Το 2012, το πρόγραμμά των ιδιωτικοποιήσεων θα αποφέρει περίπου 2 δις ευρώ».
«Από το τέλος του 2011 θα επανέλθει η ανάπτυξη. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα. Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση του. Η υποχώρηση θα είναι ελάχιστη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Το 2011 θα έχουμε ακόμη μια πτώση του ΑΕΠ αντίστοιχη της τάξης του 3%. Το 2012, α
Keywords
Τυχαία Θέματα