Οι Τέως, το Πόρτο Χέλι, το Κρανίδι και οι… «Ον σορ»

« Ωφέλιμα στοιχεία» για την κοινωνία της Ερμιονίδας, και ειδικότερα για το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι, αποτελούν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και τα μέλη της οικογένειάς του, μας έλεγαν πρόσφατα ντόπιοι. Ιδιαίτερα για την τοπική οικονομία, αφού ο τέως και οι δικοί του, συχνά φιλοξενούν στη βίλα που έχουν νοικιάσει στη....
Χηνίτσα, διάφορους γαλαζοαίματους, πρώην πρωθυπουργούς και άλλους βιπς. Κι όπως είναι φυσικό για να τους εξυπηρετήσουν αγοράζουν ότι χρειάζεται από τα καταστήματα της περιοχής. Χαμηλών τόνων, μας λένε,
συχνά επισκέπτονται και τις ταβέρνες της Ερμιονίδας.
Παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες δεν παραλείπουν να αγοράσουν οικόπεδα για τη μελλοντική εγκατάστασή τους, ή και κτίσματα όπως ο πρίγκιπας της Ολλανδίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα πληροφορούνται, ο τέως δεν πρόκειται να οικοδομήσει προς το παρόν στο οικόπεδο των 207 στρεμμάτων στην περιοχή Γκιάλεζα, ακριβώς πάνω από το κοσμικό Πόρτο Χέλι.
Πέρα από αυτό λέγεται ότι βολιδοσκοπούνται ειδικοί και συνεργεία για να κάνουν αρδευτικές γεωτρήσεις, δεξαμενές, δίκτυα κ.λπ., για να διαμορφώσουν τον τεράστιο χώρο του κτήματος σε πάρκο τύπου «Τατοΐου», με ζωολογικό κήπο, άλση και ανθόκηπους και εκτάσεις με γκαζόν.
Ετσι παραμένουν σε εκκρεμότητα τα συνολικά οκτώ κύρια κτίρια -οι οικοδομικές άδειες των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί- που προορίζονται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τόσο του ζεύγους Γκλίξμπουργκ και των οικείων τους.
Οικόπεδο και άδειες φαίνεται να ανήκουν σε δύο εταιρίες τη Vestricia Properties Limited, οφ σορ με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, και την Aspiring Services Limited, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου. Με το συγκεκριμένο κτήμα εμφανίζεται φαίνεται να έχει σχέση και μια τρίτη εταιρεία, η Γκιάλιζα Ανώνυμος Κτηματική και Εμπορική, με έδρα στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά.
Όμως κανείς δεν ξέρει ποια από τα μέλη της οικογένειας του τέως, κρύβονται πίσω από τις εταιρίες αυτές.
Τέλος, πολιτικός μηχανικός του Κρανίδίου, μας έλεγε ότι «μπορεί το Κρανίδι να χαρακτηρίστηκε Ελληνικό Λιχτενστάιν, με 200 οφ σορ εταιρίες, αλλά στην πραγματικότητα το 90% είναι «Ον σορ» διότι είναι κυπριακές και η Κύπρος είναι στη ΕΕ, υπάρχει καταγραφή και πλέον φορολογούνται»./13-5-12/
http://www.koutouzis.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα