Ο ρόλος του Λαλιώτη στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η διαδικασία «πολιτικής επανίδρυσης» του ΠΑΣΟΚ, στην οποία φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ανακτήσει την ιδεολογική επαφή του με κοινωνικά στρώματα που έχουν....
απομακρυνθεί από το Κίνημα, λόγω της πολιτικής του Μνημονίου, περιλαμβάνει
και ένα «ιστορικό προσκλητήριο», σε στελέχη με τη δική τους διαδρομή, που έχουν ξεχωριστή σημειολογία για τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτος από όλους φυσικά είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί στον ρόλο του ως πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, και απέχει από την ενεργό πολιτική καθημερινότητα.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου πιστεύουν από τη νέα προσπάθεια που πιθανότατα θα ξεκινήσει με αφετηρία την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββάτου, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της 3ης του Σεπτέμβρη, στελέχη όπως ο Κώστας Λαλιώτης δεν μπορούν να απέχουν.

Θεωρούν μάλιστα ότι ο ρόλος του άλλοτε «θείου βρέφους» στο «νέο ΠΑΣΟΚ» μπορεί και πρέπει να είναι κομβικής σημασίας, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σημειολογίας, καθώς ο Κώστας Λαλιώτης διατηρεί προσωπικό ακροατήριο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις πέρα από την παραδοσιακή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, την ίδια στιγμή, μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εφόσον οι επόμενες βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν σε πολωτικό κλίμα, με την Κυβέρνηση να οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας τις προσπάθειες εθνικής συνεννόησης.

http://www.statesmen.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα