Ο Χριστόδουλος, ο Τζούμας και οι θλιβεροί δεσποτάδες

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει, από το θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και η αλήθεια είναι πως λίγοι είναι αυτοί που τον θυμούνται πραγματικά και ακόμη λιγότεροι αυτοί που μιλούν για τον μεγάλο Πρωθιεράρχη…που είτε συμφωνούσε κανείς,είτε διαφωνούσε με τις απόψεις του, άφησε το στίγμα του,όχι μόνο στην μεταπολιτευτική εκκλησία αλλά......
και σε ολόκληρο το έθνος!

Ο Χριστόδουλος υπήρξε σπουδαίος με όλη τη σημασία της λέξης! Αν ζούσε σήμερα,ανεξαρτήτως από πολιτικές θέσεις και γεγονότα,θα ήταν ο μπροστάρης του αγώνα των ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια!

Σαν
να ακούμε τώρα να ηχεί στα αυτιά μας ο χειμαρρώδης λόγος του και να φωνάζει στους εγχώριους και στους εισαγόμενους-ξένους δυνάστες μας το…ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!

Ισως γιαυτό δεν πρέπει να απέχει πολύ της πραγματικότητας αυτό που εγράφη λίγο μετά το θάνατό του οτι …”ο Χριστοδουλος δεν πέθανε,αλλά δολοφονήθηκε!!”

Δεν τον ήθελαν τα συμφέροντα..

Ομως τον Χριστόδουλο,δεν τον πρόδωσαν μόνο οι εχθροί του αλλά και αυτοί που ευεργετήθηκαν απο αυτόν και έγιναν δεσποτάδες και την επομένη του θανάτου του τον πρόδωσαν πηγαίνοντας με το μέρος των εχθρών και πολεμίων του, που καθ όλη τη διάρκεια της αρχιεπισκοπείας του φρόντισαν να του κάνουν τη ζωή του δύσκολη!

Ελάχιστοι έμειναν αναμένα κεριά…Και θυμίζουν τη μνήμη του, με κάθε ευκαιρία!!

Μεταξύ αυτών, ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ο οποίος εκτός από το βιβλίο που έγραψε για τον μακαριστό,με τον τίτλο

“Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ”, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο με τον οποίο συμπορεύτηκε πολλά χρόνια μαζί του.

Στα καλά και στα άσχημα.Και μάλιστα χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον! Κι οι πέτρες γνωρίζουν οτι πιο πολλά ξόδευε ο Τζούμας απο την τσέπη του και χωρίς να είναι υπηρεσιακός παράγοντας της Εκκλησίας,παρά οι άλλοι που τον πλαισίωναν σε θέσεις κλειδιά,φυσικά με το αζημίωτο!

Εχει να το πεί ακόμη και ο νυν Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος,ο οποίος όταν ήλθε ενώπιος ενωπίω, με τα άμφια και τα λοιπά ιερά κειμήλια, που άφησε πίσω του ο Χριστόδουλος,έμεινε άφωνος επί τη αποκαλύψει εκ μέρους των διακόνων του, οτι τα καλύτερα εξ αυτών, του τα είχε δώσει ο Σωτ.Τζούμας,γνωστός ρέκτης τέτοιων πραγμάτων!

Σε αντίθεση με τον Τζούμα,σαν μερικοί δεσποτάδες αλλά και λαϊκοί συνεργάτες του, ενώ βοηθήθηκαν τα μάλα από τον Χριστόδουλο, μόλις εκείνος έφυγε, έσπευσαν να… μετακομίσουν στο νέο κέντρο εξουσίας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!

Το περιοδικό crash,που μόλις κυκλοφόρησε έχει ένα τεράστιο αφιέρωμα,25 τόσων σελίδων, στη μνήμη του Χριστόδουλου, γραμμένο από τον επικοινωνιολόγο και στενό συνεργάτη του , Σωτήρη Τζούμα!

Στο αφιέρωμα αυτό, αποκαλύπτεται σήμερα,τέσσερα χρόνια από το θάνατό του,ο “βρώμικος πόλεμος”που του έγινε ,από την πρώτη στιγμή που ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο από την τότε κυβέρνηση Σημίτη και άλλα κέντρα εξουσίας,οι π
Keywords
Τυχαία Θέματα