Μισθός 9.166 ευρώ στη ΔΕΗ!

ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΩΣ ΚΑΙ 2.259 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ- ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν χαράτσια, πληρώνουν αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι
τους, επειδή δεν μπορούν να το πληρώσουν, κάποιοι τρώνε με....
χρυσά κουτάλια. Κυριολεκτικά. Γιατί, όπως θα διαβάσετε σήμερα στο ρεπορτάζ της Athens Post (το οποίο θα έχει και συνέχεια), στη ΔΕΗ υπάρχουν διευθυντές που παίρνουν μισθό μεγαλύτερο από του Προέδρου της Δημοκρατίας, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 9.166 ευρώ, αλλά και γραμματείς, οδηγοί, ή βοηθητικοί υπάλληλοι που βλέπουν το μισθό τους να "φουσκώνει" κάθε μήνα μέχρι και κατά 2.259 ευρώ, λόγω... υπερωριών. Την ίδια ώρα που χρυσοπληρώνει εργαζομένους της, η ΔΕΗ κάνει περικοπές σε άλλους.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών κ. Μαν. Α. Μπεντενιώτης, ο οποίος και αταγγέλοντας ότι η διοίκηση της Δ.Ε.Η. εγκρίνει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες σε μισθούς και υπερωρίες, όταν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, κ
Παράλληλα, ο κ. Μπεντενιώτης ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα, στοιχεία που πρέπει, όμως, να προωθηθούν στη δικαιοσύνη, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις για τυχόν παράνομες ενέργειες.
Ακόμη, στην Ερώτηση σημειώνεται ότι πρέπει να ζητηθεί και η επιστροφή των παράνομων δαπανών, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων». Τα λόγια όμως, είναι περιττά. Στην ερώτηση του βουλευτή, εξηγούνται όλα με σαφήνεια...

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ο βουλευτής Μανώλης Μπεντενιώτης που αποκάλυψε το σκάνδαλο μαμούθ στη ΔΕΗ
25.11.2011

Προς Τον Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Παράνομες και αλόγιστες σπατάλες στη λειτουργία της ΔΕΗ

1. Η διοίκηση της ΔΕΗ επιτρέπει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες που φθάνουν μέχρι τα όρια της λεηλασίας όταν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία περίοδο κινούνται σε αυξήσεις άνω του 30% για τα νοικοκυριά και η μεσοσταθμική αύξηση θα κινηθεί σε ποσοστά 18-19%.

2. Για αυτές τις παράνομες σπατάλες έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες. Ειδικότερα, πριν ένα χρόνο προσδιορίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια πολλές περιπτώσεις, πλην όμως, αντί να ελεγχθούν, η κατάσταση εκτραχύνεται και το σύστημα αποθρασύνεται.
Γι’ αυτό και ενδεχομένως θα πρέπει τα στοιχεία να προωθηθούν και στην δικαιοσύνη.

3. Ενδεικτικά αναφέρονται:
α. Οι αποδοχές των γενικών διευθυντών, ενώ θα πρέπει σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη να «διαμορφώνονται στο ύψος των 5.981,40 ευρώ», οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ με περίεργη μεθόδευση και κατά παράβαση κάθε εννοίας δικαίου, αλλά και ηθικής, εισπράττουν 8.578,30 (Κ.Μ. 072) συν 588,58 (Κ.Μ. 391), αθροιστικά 9.166,88 ευρώ.
Αυτά τα ποσά προκύπτουν από την «Εκ
Keywords
Τυχαία Θέματα