ΚΚΕ: Οι Αγανακτισμένοι να δηλώσουν πίστη στον Μαρξισμό-Λενινισμό!

Το ότι το ΚΚΕ αρχικά έβλεπε επιφυλακτικά και στη συνέχεια άλλαξε την τακτική του έναντι της πλατείας σας το γράψαμε έγκαιρα (Το ΚΚΕ αλλάζει στάση απέναντι στους αγανακτισμένους;). Το προσέγγισε, αλλά δεν το αφήνει να ησυχάσει και να αναπτυχθεί. Ίσα ίσα που από το σφιχταγκάλισμα μπορεί να το σκάσει.
Έτσι τώρα βλέπουμε ότι το κόμμα, αφού ταλαντεύτηκε, θέλει να τις προσαρμόσει στα δικά του πολιτικά και....
οργανωτικά δεδομένα. Το ΚΚΕ
λέει α) «η γενική απαίτηση «κάτω το μνημόνιο» επί της ουσίας δεν λέει τίποτα» και β) ζητά από την πλατεία να «μετεξελιχθεί σε συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα». Ώρα είναι να αρχίσουν τα κόμματα να υπονομεύουν ή να προσπαθούν να ποδηγετήσουν το τους αγανακτισμένους πολίτες.
Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του. Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να βγάλει σωστά συμπεράσματα, να κατανοήσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, του χρέους, των κλιμακούμενων μνημονίων, να δει καθαρά ότι οι υπεύθυνοι είναι η πολιτική, τα κόμματα και η ΕΕ που υπηρετούν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι καιρός οι λαϊκές συνειδήσεις να κάνουν πολιτικό, ιδεολογικό άλμα, να απεγκλωβιστούν από τα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει πια τίποτα καλό για το λαό, είναι ξεπερασμένο, σαπίζει, μόνο φτώχεια, κρίσεις, πολέμους θα φέρνει. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που πολύ πριν φέρουν το μνημόνιο καλούσε το λαό σε ξεσηκωμό, όταν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του έκρυβαν τις αιτίες και τον καθησύχαζαν για τις συνέπειες της κρίσης, γι’ αυτά που θα έφερναν. Άλλωστε το ΚΚΕ είχε προβλέψει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και αυθόρμητα μαζικά ξεσπάσματα δίπλα στις μάχες που δίνει το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα Το ΚΚΕ δεν χρησιμοποιεί προσωπεία, δεν παριστάνει τον ακομμάτιστο, δεν απευθύνεται πλαγίως στο λαό για να υιοθετήσει τα συνθήματά του. Με παρρησία και θάρρος έχει αποδείξει ότι λέει άφοβα όλη την αλήθεια και προτείνει διέξοδο προς όφελος του λαού….

13 σχόλια στο ΚΚΕ: Οι Αγανακτισμένοι να δηλώσουν πίστη στον Μαρξισμό-Λενινισμό!
Ναυσικά... είπε:
07/06/2011 στις 10:16 pm
Εάν ήμουν η Παπαρήγα θα με προβλημάτιζε πολύ το γεγονός ότι στο Σύνταγμα βρίσκονται τόσες χιλάδες άνθρωποι που όμως δεν ψηφίζουν μόνο ΚΚΕ.
Πού είναι το λάθος άραγε; Μήπως το γεγονός ότι δεν απευθύνεται στον λαό της Ελλάδας αλλά σε ένα λαό γενικώς και αορίστως;;;;
Απάντηση
sotiris
Keywords
Τυχαία Θέματα