Η.Π.Α.: "Σταματείστε τη βοήθεια στην Ελλάδα"

Tο ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις Η.Π.Α. για τη χώρα μας, είναι ο λόγος της εσπευσμένης αναχώρησης του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου την ερχόμενη Κυριακή, για την Ουάσινγκτον.
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η κάκιστη εικόνα που κυριαρχεί για την Οικονομία και κυρίως αυτή που έχουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπαράκ Ομπάμα, τους «έσπρωξε» σε.....
μία άκρως ανθελληνική κίνηση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ακόμα και
το -τραβηγμένο είναι αλήθεια- ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.
Πριν από περίπου δέκα ημέρες λοιπόν, κατατέθηκε σχέδιο νόμου στη Γερουσία από Ρεπουμπλικανούς, προκειμένου να «προστατευτούν τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών που χαρίζονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ» μέσω του ΔΝΤ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια των αντιπάλων του προέδρου Ομπάμα, οι οποίοι και πέρσι επιχείρησαν να ανακόψουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω του ΔΝΤ, επιμένοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνδράμουν μέσω του Ταμείου ευρωπαϊκά κράτη με αναλογία χρέους πάνω από 60% του ΑΕΠ».
Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται «το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μεγάλη μερίδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών παρουσιάζουν «τη μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από «τις αυξήσεις φόρων σε πλούσιους(!) και σε επιχειρήσεις», που τους αναγκάζουν να βγάζουν τα χρήματά τους έξω και να μη γίνονται επενδύσεις, και με αυτό τον τρόπο αντικρούουν τις προτάσεις Ομπάμα για αύξηση φορολογίας.
Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε ξαφνικά να μεταβεί στην Ουάσιγκτον την προσεχή Κυριακή το βράδυ και να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη, αφού επιχειρήσει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιντνερ και μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, ενώ θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα