Η.Π.Α. - VS - IRAN

To μεγάλο παιχνίδι των Σιωνιστικών ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει το Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το Στενό του HORMUZ:

Το Στενό του Ορμούζ, συνδέει το Περσικό Κόλπο με το κόλπο του Ομάν, την Αραβική θάλασσα, και τους παγκόσμιους ωκεανούς.

Τα πλεύσιμα νερά του στενού του.....
Ορμούζ, είναι περίπου 20 ν.μ. πλάτος στο στενότερο σημείο τους.

Η ναυτιλιακή εμπορική κυκλοφορία εμπορικών πλοίων, αλλά και πολεμικών πλοίων όλων των γειτονικών και όχι μόνο χωρών είναι πυκνή. Η εμπορική κυκλοφορία περιλαμβάνει 17 εκατομμύρια
βαρέλια αργού πετρελαίου, αλλά και προ’ι’όντων αυτού, φορτωμένα σε περίπου 20 δεξαμενόπλοια ημερησίως, που διέρχονται τα στενά του Ορμούζ.

Η κυκλοφορία των πλοίων γίνεται με δύο διαχωρισμένους ναυτικούς διαδρόμους, χαραγμένους επάνω στους ναυτικούς χάρτες των στενών.

Ο κάθε θαλάσσιος διάδρομος (μέσα-έξω), (Αγγλιστί SEPARATION

ZONE) έχει πλάτος 2 ν.μ. και διαχωρίζεται από μια ουδέτερη ζώνη

πλάτους 2 ν.μ. (Αγγλιστί BUFFER ZONE).

Ο διαχωρισμός έγινε για την ασφάλεια της ναυσιπλο’ι’ας, όπως συμβαίνει στις εθνικές οδούς, και όχι μόνο, με τα τροχοφόρα.

Σχεδόν όλο το στενό, νότια και βόρεια από τα νησιά Qeshm (Quoin isl),

& Larak island, είναι αρκετά βαθύ, ώστε να επιτρέπει τη κυκλοφορία μεγάλων δεξαμενοπλοίων. Επειδή υπάρχει αρκετός χώρος στο στενό,

οι Αμερικανοί με τους Άγγλους, σε περίπτωση πολέμου σχεδιάζουν να μεταφέρουν τη κυκλοφορία πλοίων μακριά από τις ακτές του Ιράν, δηλαδή σχεδιάζουν να χαράξουν νέες λωρίδες θαλάσσιας κυκλοφορίας,

για λόγους ασφαλείας των πλοίων, όπως λένε.

Η σπουδαιότης αυτού του θαλάσσιου δρόμου, για τα διεθνή εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα, αλλά και για τα πολεμικά συμφέροντα των πολεμοκάπηλων της Σιωνιστικής Δύσης, είναι ανεκτίμητη.

Γιαυτό το λόγο το στενό αυτό είναι πολύτιμο όπλο στα χέρια των Περσών, οι οποίοι σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν, κλείνοντας το στενό με στρατιωτικά μέσα, προκαλώντας έτσι ενεργειακή ασφυξία στις χώρες της Σιωνιστικής Δύσης. Οι Ιρανοί λέγουν ότι δεν θα επιτεθούν πρώτοι, όμως εάν δεχθούν επίθεση από τις δυνάμεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, είναι υποχρεωμένοι να αμυνθούν με όλα τα μέσα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν γενικότερα τα στρατηγικά συμφέροντα των Σιωνιστικών ΗΠΑ, και τα θεμελιώδη ενδιαφέροντα στην εξασφάλιση της ελευθερίας των θαλασσών, το Ναυτικό των ΗΠΑ, θα ήταν σχεδόν αναγκασμένο να πιεσθεί να απαντήσει σε επιθετική απόπειρα των Ιρανών να προσπαθήσουν να κλείσουν το στενό του Ορμούζ, λένε οι πολεμοκάπηλοι Σιωνιστές Αμερικανοί.

Δηλαδή «τραβάτε με και ας κλαίω» λέει μια λα’ι’κή παροιμία.

Οι Αμερικανοί το πάνε «Φυρί-Φυρί», για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αφού η ιστορική Περσία υποστηρίζεται από τη Ρωσία και Κίνα.

Όμως «φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό το Γιάννη», λέει ο λαός. Η Περσία εκτιμά όχι μόνο τη στρα
Keywords
Τυχαία Θέματα