Η Νέα Δημοκρατία "μπετονάρει" τις διαρροές της

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από την MRB, την Alco και την Κάπα Research, και τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να
αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το ποσοστό συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της. Και την ίδια στιγμή, να περιορίσει αισθητά τις....
διαρροές της προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η συσπείρωση της Συγγρού βρίσκεται σε ποσοστά που κινούνται από 70%-75%, κάτι που σημαίνει ότι όσο θα πλησιάζει η στιγμή της εκλογικής αναμέτρησης, η Νέα Δημοκρατία θα μπορεί βάσιμα να προσδοκά σε συσπείρωση που θα αγγίξει πιθανότατα το 85%.

Ακόμη πιο σημαντικό εύρημα ωστόσο είναι το «μπετονάρισμα» των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πλέον δεν… λοξοκοιτάζουν προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη όσο και εκείνο της Ντόρας Μπακογιάννη, κατέγραφαν τους προηγούμενους μήνες ποσοστά εισροών από τη Νέα Δημοκρατία, που ξεπερνούσαν το 5%, ενώ πολλές φορές έφταναν και στο 7%.

Πλέον, η Συγγρού έχει καταφέρει να μην… τροφοδοτεί τα δυο άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς με ποσοστά που να υπερβαίνουν το 2% για το καθένα. Μια στρατηγική νίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ανάσχεση στην τάση ανόδου του ποσοστού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και ταυτόχρονα να καθηλώσει τη Δημοκρατική Συμμαχία σε ποσοστά που δείχνουν ότι δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να μπει στην επόμενη Βουλή.

http://www.statesmen.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα