Η Χαρούλα Αλεξίου βραβευεται με το χρυσό κρίνο

Κατά καιρούς έχουν βραβευτεί πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Μία ακόμη βράβευση θα γίνει στις 8 Μαΐου στην Ιταλία, όπου θα βραβευτεί μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της ελληνικής μουσικής. Πρόκειται για την Χάρις Αλεξίου, Χαρούλα για μας, όπου θα βραβευτεί με το Χρυσό Κρίνο μαζί με τους Λεχ Βανέσα, Ζακ Λαγκ, Κλαούντια Καρτινάλε και Ροβέρτο Μπενίνι
Η Χαρούλα θα βραβευτεί για την προσφορά
της τόσο στο ελληνικό τραγούδι όσο και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, διότι η.....
φωνή της, οι στίχοι των τραγουδιών της αλλά και ο τρόπος που "εκτελεί" αυτά έχουν επιρρεάσει κατά πολύ τον πολιτισμό της Ευρώπης.
Αυτή η βράβευση είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, τώρα που διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω το βιογραφικό της Χαρούλας Αλεξίου:

Η Χάρις Αλεξίου (Χαρίκλεια Ρουπάκα) γεννήθηκε στις 27/12/ 1950 στη Θήβα από πατέρα Μικρασιάτη, και μητέρα ντόπια. Σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα της, και μαζί με την μητέρα της και τον αδερφό της (Γιώργο Σαρρή) μετακόμισαν στην Αθήνα για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.
Τελείωσε την οικοκυρική σχολή, και άρχισε να εργάζεται στο σπίτι της σαν μοδίστρα.Γύρω στα 1967, η Χάρις Αλεξίου άρχισε να σκέφτεται το δρόμο του τραγουδιού, και μέσω κάποιου γνωστού βρέθηκε στην μπουάτ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» να ερμηνεύει τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.
Αυτό ήταν το ξεκίνημα της, και η καθιέρωση στο χώρο του τραγουδιού ήρθε πολύ γρήγορα. Πολλοί μάλιστα θεωρούν την Χάρις Αλεξίου και την χαρακτηρίζουν «Εθνική μας τραγουδίστρια».
Η σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται καθοριστικά από τη φωνή και τα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα, στις αρχές της δεκαετίας του '70, μέχρι σήμερα, η Χάρις Αλεξίου έχει διανύσει μια εξαιρετικά γόνιμη και γεμάτη επιτυχίες διαδρομή που οδήγησε αφ' ενός στην αναγνώρισή της σαν ερμηνεύτρια κλασικής αξίας, αφ' ετέρου στην ανάδειξή της σαν κύριο πρόσωπο της νέας ελληνικής δημιουργίας χάρη στους στίχους και τη μουσική της.
Με τη χαρισματική φωνή της, τη μοναδικότητα της ερμηνείας της, τη στιβαρή σκηνική παρουσία της αλλά και τη διαρκή ανίχνευση νέων μουσικών δρόμων η Χάρις Αλεξίου βρίσκεται για πάνω από τριάντα χρόνια στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού και στις καρδιές όλου του κόσμου. Είναι πια η Χαρούλα όλων των Ελλήνων.
Σ΄ αυτήν τη συναρπαστική πορεία η Χάρις Αλεξίου έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 δίσκους, έχει συμμετάσχει σε δίσκους καταξιωμένων αλλά και νεότερων δημιουργών και έχει συνεργαστεί συστηματικά με νέους καλλιτέχνες, εκφράζοντας έτσι τις πολύπλευρες μουσικές αναζητήσεις της.
Πρώτο σημαντικό σταθμό στη δισκογραφία της αποτέλεσε η συμμετοχή της το 1972 στον δίσκο "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ" των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα με τον Γιώργο Νταλάρα. Μουσικό έργο ι
Keywords
Αναζητήσεις
η εθνικη τραγουδιστρια των ελλήνων χαρούλα αλεξίου, ηλικια χαρις αλεξιου
Τυχαία Θέματα