Η αρπαχτή ζει και βασιλεύει . . .

Δυσάρεστες εκπλήξεις γεμάτη ήταν για τους 60 Έλληνες τουρίστες η πρωτοχρονιάτικη εκδρομή 6 ημερών στην Ελβετία. Τελικά η Ελβετία ήταν 4 μέρες και η Πρωτοχρονιά στη Γαλλία. Σε γαλλικό φαστφούντ έφαγαν τα «γιορτινά» δείπνα, τα δε πυροτεχνήματα τα θαύμασαν από το παράθυρο του ξενοδοχείου τους στις παρυφές της πόλης Μυλούζ. Τέτοια αρπαχτή δύσκολα ξεχνιέται!

Το Νοέμβριο διαφημιζόταν με τον τίτλο «6 μέρες Πανόραμα Ελβετίας +Αλπικό τρένο».
Αργότερα μετονομάστηκε σε «5 μέρες Ελβετία +1 δώρο» για να καταλήξει σε 4 μέρες στην Ελβετία, αφού το υπόλοιπο κάλυψε η αναγκαστική χιλιομετράδα από και προς το Μιλάνο.
Φυσικά η τιμή απαράλλαχτη, το δε δώρο δεν το .....
είδε κανείς. Εξήντα ταλαίπωροι Έλληνες τουρίστες έζησαν μια Πρωτοχρονιάτικη αρπαχτή άνευ προηγουμένου. Τι να πρωτοπούμε; Ότι τα ωραιότερα κομμάτια της διαδρομής με πούλμαν (αεροδρόμιο Μιλάνο-Γενέβη και πίσω μέσω Λουκέρνης) έγιναν νύχτα; Ότι τα ξενοδοχεία βρίσκονταν σε απαγορευτική απόσταση από την επόμενη πόλη; Ότι η αξιότιμη πελατεία διένυσε πάνω από 250 άσκοπα χιλιόμετρα για ύπνο στη Γαλλία! Ότι τα δυο «καλά δείπνα της αλλαγής του χρόνου» έγιναν στο φαστφουντάδικο «Ιπποπόταμος» της Γαλλίας; Ότι ζητήθηκαν έξτρα χρήματα για να πάνε τον κόσμο να δει τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς; Όπως και να΄χει, πάνω από 3000 Ευρώ εισπράχτηκαν επιπλέον για το αλπικό τρένο, το οποίο αποτελούσε προγραμματισμένη διαδρομή (μόνο το Σαμονί ήταν προαιρετική επίσκεψη) και για την «ξεπέτα» μέχρι το Σιγιόν. Ίσως το χειρότερο ήταν η 4 ώρες νωρίτερα αναχώρηση, την οποία ο υπεύθυνος ανακοίνωσε 200 χιλιόμετρα έξω από το αεροδρόμιο του Μιλάνο, ισχυριζόμενος ότι ήταν πρωτοβουλία της AIR ONE. Όπως αποδείχτηκε, ένα ψέμα ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι κάποτε η ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ σεβόταν τον κόπο της πελατείας της!
Προσοχή, διότι τώρα την πουλούν με τα ίδια χρήματα για «7 μέρες στην Ελβετία + 1 δώρο»!

Sofia P.
Keywords
Τυχαία Θέματα