Γιώργος Παπακωνσταντίνου : "Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο Μνημόνιο",Το δράμα ενός Ήρωα

Στην αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου για την επιβίωση της χώρας έδωσε έμφαση ο υπουργός Περιβάλλοντος και τέως υπουργός Οικονομικών (από τους αξιότερους και πιο μαχητικούς) Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , του μοναδικού σοβαρού κι αξιόπιστου πλέον σταθμού.
Μίλησε επίσης για το πολιτικό κόστος της υπογραφής του Μνημονίου και τον .....
που αυτό είχε στην προσωπική του ζωή.
"Έχω υποστεί τεράστιο προσωπικό και
πολιτικό κόστος, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου".
Σε αήθη ερώτηση της bimbo-δημοσιογράφου απάντησε και χαρακτήρισε ως προδοσία το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας και όχι την υπογραφή του Μνημονίου το οποίο αποτέλεσε τη μόνη διέξοδο για τη διάσωση της χώρας.
"Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της. Προδοσία θα ήταν η χώρα να πτώχευε", ανέφερε με την υπερηφάνια ενός τίμιου και μαχητικού Σοσιαλιστή!
"Ηθελα να αναμορφώσουμε πιο γρήγορα έναν προβληματικό, διεφθαρμένο φορολογικό μηχανισμό", είπε.

Σχετικά με τα μυθεύματα και τις συκοφαντίες για το "δήθεν" φουσκωμένο έλλειμμα και τα αναπάντητα ερωτηματικά απάντησε με τη δέουσα ειλικρίνεια και ιερή αγανάκηση !
"Γιατί εγώ να φουσκώσω το έλλειμμα" διερωτήθηκε απαντώντας στις κατηγορίες σε διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την κυβέρνηση της ΝΔ 36 δισ. ευρώ έλλειμμα και 300 δισ. ευρώ χρέος.
"Ο διοικητής της ΤτΕ είπε πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 10% και μετεκλογικά ότι θα φτάσει το 12% και έφτασε το 16% ακόμη και ο κ. Προβόπουλος το υποεκτίμησε τελικά", ανέφερε χαρακτηριστικά , συντρίβοντας με την εκπληκτική του ειλικρίνεια κάθε φαντασιακά αρρωστημένη άποψη των προδοτών και των ανθελληνικών καθαρμάτων!

"Από την ημέρα που έκανα τη δήλωση περί Τιτανικού, τα spreads δεν κουνήθηκαν για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Η επιστροφή στις αγορές το 2011 ήταν εκτίμηση της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ", δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει.
Μιλώντας για το μέλλον , ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε τα αυτονόητα και ΑΜΕΣΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ από κάθε απλό πολίτη που διακατέχεται από αγάπη στην Πατρίδα και στο Σοσιαλισμό: "... για να ορθοποδήσει η χώρα και να ξεκινήσει η άμεση ανάκαμψη της οικονομίας , είτε θα αυξηθεί η παραγωγικότητα στη χώρα , είτε θα μειωθούν οι μισθοί" .
"Χρειάζεται απελευθέρωση αγορών, διαρθρωτικές αλλαγές και προσέλκυση επενδύσεων για να μη μειωθούν οι μισθοί" παρατήρησε.

Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό του έργου του κ. Παπανδρέου, είπε ότι καθυστέρησε να λάβει κάποια μέτρα που χρειάζονταν τη στιγμή που χρειάζονταν αλλά αντιμετώπισε ένα πολύπλευρο πρόβλημα , πάλεψε ταξίδεψε στην Ευρώπη και κατάφερε να στηθεί ένας μηχανισμός βοήθειας εκ του μηδενός.
http://pasokhtefra.blogspot.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα