ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Πρίν από δύο έτη ο George Soros δήλωσε την πρόθεσή του να αναδιοργανώσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Σύντομα, σε δύο μέρες ξεκινάει να το κάνει πράξη-και κανείς δεν φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει.
Στις 8 Απριλίου, μιά οργάνωση την οποία έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκατομύρια δολάρια οργανώνει μια μεγάλης σημασίας οικονομική συνδιάσκεψη (τύπου Bretton Woods) με στόχο του Σόρος να «θέσει νέους διεθνείς κανόνες» και...
να «αναθεωρήσει το νομισματικό σύστημα», σύμφωνα με ένα σχέδιο
που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2009 σε ένα άρθρο του Σόρος που καλούσε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να προβούν σε μια «συμφωνία ευκαιρίας» η οποία θα αλλάξει την οργάνωση ολόκληρης της τρέχουσας οικονομικής τάξης.

H διεθνής συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για τις 8 Απριλίου 2011 πρόκειται να συγκεντρώσει περισσότερους από 200 ακαδημαϊκούς, ηγετικές φυσιογνωμίες του επιχειρηματικού κόσμου και σημαντικούς συμβούλους κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, σε μιά προσπάθεια να γράψει Ιστορία επαναλαμβάνοντας τη διάσημη συμφωνία του Bretton Woods του 1944 κατά την οποία δημιουργήθηκαν η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Fund IMF)

O Σόρος επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού συστήματος στο οποίο οι ΗΠΑ δεν θα έχουν την πρωτοκαθεδρία, όπως την έχουν σήμερα.
Περισσότεροι από 2/3 από τους συμμετέχοντες έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις και τις διάφορες οργανώσεις του Σόρος

Ο δισεκατομυριούχος Σόρος πιστεύει σύμφωνα με δηλώσεις του ότι “η κυριότερη απειλή απέναντι στην ανοικτή κοινωνία είναι, πιστεύω όχι πια η κομμουνιστική αλλά η καπιταλιστική απειλή”. Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Μέχρι στιγμής, αυτή η παγκόσμια συνδιάσκεψη έχει τύχει εξαιρετικά περιορισμένης προβολής και δημοσιότητος από τα διεθνή ΜΜΕ. Και αυτό συμβαίνει παρόλο που συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερεις κορυφαίοι δημοσιογράφοι στους καταλόγους ομιλητών, μεταξύ αυτών ένας διευθυντής συντακτών των Financial Times και συντάκτες τόσο από τους Times αλλά και από το Reuters. Aν ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση του Σόρος για το τι μπορεί να συμβεί (ΣΣ να προκαλέσει;) σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια νέα τέτοιου τύπου συμφωνία, θα περίμενε κανείς από τα διεθνή μέσα να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο όλο. Αυτό για κάποιο λόγο δε συμβαίνει.

Γιατί έχουν τεράστια σημασία όλα αυτά; Γιατί ο Σόρος πραγματοποιεί συνήθως αυτό που επιθυμεί με σχέδιο και μέθοδο: Το άρθρο του 2009 καλούσε για μια νέα «συνδιάσκεψη τύπου Bretton Woods, όπως εκείνη που καθόρισε την διεθνή αρχιτεκτονική της οικονομίας κατά τα μεταπολεμικά χρόνια”. Πέρα από λόγια, ο Σόρος είχε ήδη βάλει τους τροχούς της ιστορίας σε κίνηση. Μόλις μια εβδομάδα πριν το άρθρο του στους Japan Times, ο Σόρος είχε ιδρύσει με έδρα στη Νέα Υόρκη, το Ινστιτούτο της Νέας Οικονομικής Σκέψης Institute for New Economic Thinking (INET), την ομάδα που διοργανώνει την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, στο ίδιο Ιστορικο Ξενοδοχείο που έγινε και η πρώτη συ
Keywords
Τυχαία Θέματα