Επιστολή ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ προς το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο, σχετικά με το γνωστό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο τελευταίο συμβούλιο της Επιχείρησης

Προς
Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Κύριε Δήμαρχε,
Με τη παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από εσάς προσωπικά τους συναγωνιστές μου στη Δημοτική Κίνηση πολιτών «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ», τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το....
ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ, από κάθε μέλος της κοινωνίας της πόλης μας.
Η συγνώμη αυτή συνιστά πράξη η οποία έχει να κάνει με την αντίληψή μου για την πολιτική λειτουργία της κοινωνίας
των θεσμών της καθώς και τις αρχές τις οποίες βιώνω και υπερασπίζομαι ως άνθρωπος και ενεργός πολίτης.
Κύριε Δήμαρχε όπως γνωρίζεται προσωπικά και όπως αποδεδειγμένα προκύπτει από τις κασέτες των πρακτικών του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ, της 13ης Δεκεμβρίου 2011, δέχτηκα μια πρωτοφανή αβίαστη και απρόκλητη επίθεση εις βάρος της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας μου, από το Μέλος του ΔΣ και πολιτικού – αυτοδιοικητικού στελέχους της πόλης μας και της Δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» κ. Γκιόκα.
Ο στόχος και το αντικείμενο της επίθεσης αυτής ΔΕΝ αφορούσε τις όποιες πολιτικές διαφωνίες και απόψεις για αυτοδιοικητικά δρώμενα και πεπραγμένα.
Δυστυχώς στόχος ήταν ο προσωπικός μου ευτελισμός και η βάναυση ταπείνωση της ηθικής μου υπόστασης και του δικαιώματός μου να συμμετέχω ως ισότιμος πολίτης στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Η πρωτοφανής επίθεση σε βάρος μου, προφανώς αφορούσε – όπως ευθέως προκύπτει από το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα – την ντε φάκτο και ντεγιούρε αποδοχή ότι υπάρχουν πολίτες, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων, οι οποίοι έχουν μειωμένη αξιοπρέπεια και κατ’ επέκταση μειωμένη δυνατότητα συμμετοχής, στους κοινωνικούς αγώνες, την πολιτική διαπάλη και την έκφραση γνώμης και θέσης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ενσυνείδητη απολύτως νηφάλια και εντελώς απρόκλητη επίθεση σε βάρος μου από τον κ. Γκιόκα, συνετελέσθει χωρίς να έχει υπάρξει κατά το παρελθόν οποιαδήποτε μεταξύ μας σχέση, γνωριμία, κοινωνική επαφή, οικονομική και επαγγελματική συναλλαγή τόσο άμεσα όσο και μέσω της παρεμβολής τρίτων.
Τον κ. Γκιόκα απλά τον γνωρίζω με την ιδιότητά του ως δημόσιου πολιτικού άνδρα, ιδιότητα την οποία τιμούσα και τιμώ, όπως οφείλω με βάση τις αξίες τις οποίες ενστερνίζομαι.
Στο πρόσφατο παρελθόν η μόνη σχέση μαζί του ήταν η κοινή μας παρουσία στις συνεδριάσεις του ΔΣ στις οποίες ο κ. Γκιόκας είναι μέλος, όπως και εγώ και εκπρόσωπος της παράταξής του.
Τόσο ο κ. Γκιόκας ως εκπρόσωπος Δημοτικής παράταξης όσο και το σύνολο των μελών του Δημοτικού μας συμβουλίου γνωρίζουν καλά ότι ποτέ δεν υπήρξα έμμισθος ή υπάλληλος ή μισθοφόρος σε καμία πολιτική, κομματική ή αυτοδιοικητική συλλογικότητα στην οποία συμμετείχα ή συμμετέχω από το 1982 έως και σήμερα ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα αποδέκτης άμεσα ή έμμεσα δημόσιου ή κομματικού χρήματος ή έστω αποδέκτης οποιασδήποτε οικονομικής συνδρομής
Keywords
Τυχαία Θέματα