Επιστολή Κουρή στο planet-greece για τους εργαζόμενους του ALTER και τα όσα τον κατηγορούν

Με επιστολή του στο planet-greece, ο μεγαλομέτοχος του ALTR, Γιώργος Κουρής, απαντάει στην επιστολή που οι εργαζόμενοι έστειλαν στον Πρωθυπουργό (διαβάστε εδώ). Τους χαρακτηρίζει καταληψίες υποκινούμενους από συγκεκριμένα κέντρα! Διαβάστε όλη την επιστολή του, στο planet-greece...

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΚΟΥΡΗ

Ο εκ των μετόχων του ALTER Γιώργος Α. Κουρής, απαντώντας στον.....
ΑΝΩΝΥΜΟ διαδικτυακό
λίβελλο που εξαπέλυσαν εναντίον του οι καταληψίες του σταθμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Ουδέποτε ο Γιώργος Α. Κουρής ή η οικογένειά του άσκησαν διοίκηση ή διαχείριση οποιασδήποτε μορφής στην εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. – Alter Channel» για 10 και πλέον χρόνια. Για την ακρίβεια, 12 ακριβώς, αφού κατά σύμπτωση, την 6η Μαρτίου 2000, μεταβίβασε το 50% των μετοχών της εταιρίας μαζί με το management στον πανίσχυρο τότε οικονομικό και χρηματιστηριακό κολοσσό της εταιρίας ALTEC.

Δυστυχώς, το τελευταίο αυτό σχήμα, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε πάνω από 20 δις δρχ. που συγκεντρώθηκαν από το επενδυτικό κοινό και τους μετόχους (μόνο η οικογένεια Κουρή διέθεσε 2,4 δις δρχ.), όχι μόνο δεν κατάφερε να οδηγήσει το Alter σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά στην κυριολεξία το καταβαράθρωσε από άποψη θεαματικότητας.

Η κατάσταση αυτή κατέστησε αναγκαία την ανάθεση του management στον κ. Κωνσταντίνο Γιαννίκο, ο οποίος είχε προηγούμενη θητεία σε τρείς από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας: το MEGA, τον ΣΚΑΙ και το STAR. Η επιβολή αυτή αποτελούσε και επιβεβλημένη πρωτοβουλία των βασικών μετόχων απέναντι στους 22.000 μικρομετόχους.

Και όντως, ο Κ. Γιαννίκος κατάφερε να ανορθώσει τα πράγματα και να οδηγήσει το Alter, στο οποίο εν τω μεταξύ έγινε καί μέτοχος κατά ποσοστό 25%, σε τροχιά ανόδου που έφτασε τα θαυμαστά νούμερα θεαματικότητας του 10, 12 ή 14%, με πολύ πιο επιβλητικά ποσοστά στον τομέα της ενημέρωσης.

Όλα αυτά επιτεύχθηκαν πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική καταιγίδα που οδήγησε σε κατάρρευση, για τα αίτια της οποίας ασφαλώς και θα αναζητηθούν ευθύνες από τον τέως Διευθύνοντα Σύμβουλο όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η διάσωση της εταιρίας.

Συνεπώς, στον τελευταίο αυτό σκοπό ο Γιώργος Α. Κουρής διέθεσε πριν από μερικούς μήνες, χωρίς να έχει υποχρέωση, 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ, που διατέθηκαν όλα για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Και αυτό, αντί να εκτιμηθεί και να συμβάλει στη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την υπαγωγή στο Άρθρο 99, μια μικρή μειοψηφία του προσωπικού, κινούμενη από ιδιοτελή συνδικαλιστικά και άλλης φύσης σκοτεινά συμφέροντα και καθοδηγούμενη από πιο σκοτεινά κέντρα, έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία απαξίωσης του σταθμού και αποκλεισμού κάθε δυνατότητας επαναλειτουργίας.

Είναι τυχαία άραγε, ότι στον διαδικτυακό τους λίβελλο οι καταληψίες διατυπώνουν την απορία γιατί δεν έχει ακόμα αφαιρεθεί η άδεια
Keywords
Τυχαία Θέματα