Ένταση στο Νοσοκομείο για τη Στέλλα Ακουμιανάκη

Φίλοι και συμμαθητές της Στέλλας Ακουμιανάκη συγκεντρώθηκαν πριν από λίγο στο χώρο του Νοσοκομείου όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα επιρρίπτοντας ευθύνες στους γιατρούς του νοσοκομείου, κατηγορώντας τους ευθέως για το θάνατο της άτυχης 16χρονης.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 φίλοι και συμμαθητές της Στέλλας που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου διάβασαν ένα ποίημα που έγραψαν οι ίδιοι, το οποίο μιλούσε για τον άδικο θάνατο της Στέλλας ενώ εμπεριείχε σαφείς κατηγορίες κατά του....
ιατρικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ένταση προκλήθηκε όταν
γιατροί εμφανίστηκαν προσπαθώντας να εξηγήσουν στα παιδιά ότι παρά τις ελλείψεις του Νοσοκομείου, έκαναν το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί το κορίτσι, κάτι το οποίο οι συμμαθητές της δεν δέχτηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές φραστικές επιθέσεις.
Νωρίτερα μάλιστα, στο Νοσοκομείο είχε εμφανιστεί και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού και κρατώντας τη φωτογραφία της, απαίτησε από τους γιατρούς να της δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο του παιδιού της.

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με την απώλεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη

Με αφορμή την πρόσφατη τραγική απώλεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η Διοίκηση, οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου θέλουν να δηλώσουν πρώτα απ' όλα και τη δική τους οδύνη. Είμαστε και εμείς συγκλονισμένοι από το γεγονός ενός τόσο απροσδόκητου θανάτου και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της.

Κατανοούμε απόλυτα το δράμα των γονιών της άτυχης μαθήτριας. Θεωρούμε εύλογο από την πλευρά τους να διατυπώνουν ερωτηματικά, ακόμα και να αμφισβητούν τις επιστημονικές εξηγήσεις που δόθηκαν, για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί τους σ'αυτή την τραγική κατάληξη. Θεωρούμε όμως ότι δεν βοηθάει κανένα, ούτε τους ίδιους τους γονείς, η υιοθέτηση αβάσιμων ισχυρισμών, η προσπάθεια να προκαταληφθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη, η στοχοποίηση γιατρών, η προσωπική διαβολή ανθρώπων και η συνολική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Με βάση τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, που έχουν τεκμηριωμένα εκθέσει οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, θεωρούμε ότι δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Όμως το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάχρηση αλκοόλ από νέα παιδιά είναι πρόβλημα κοινωνικό και όχι ιατρικό. Και οφείλουμε όλοι, συντεταγμένη Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας, να συστρατευτούμε για την δραστική πρόληψη αυτής της μάστιγας που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πολλά προβλήματα και εμείς πρώτοι τα αναδεικνύουμε και αγωνιζόμαστε για να λυθούν. Όμως, αυτό το Νοσοκομείο, έχει και ευσυνείδητους γιατρούς, νοσηλευτές και
Keywords
Τυχαία Θέματα