Ένοχος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος. Ο Περιφερειάρχης είχε παραπεμφθεί σε δίκη και είχε κριθεί ένοχος το 2009, για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε στη σημερινή απολογία του ότι «έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και....
αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας».

Παρ’ όλα αυτά, την ενοχή του Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη πρότεινε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας, γεγονός που έγινε αποδεκτό και καταδικαστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης με τριετή αναστολή.

H επόμενη κίνηση πλέον ανήκει στον Γ.Γ Κεντρικής Μακεδονίας, Θ. Σώκο, που λογικά θα πρέπει άμεσα να θέσει τον Π. Ψωμιάδη σε αργία, μέχρι η καταδικαστική απόφαση να φτάσει στο υπουργείο Εσωτερικών και να κινηθεί η διαδικασία για την έκπτωση του τέως Περιφερειάρχη.

http://newsport.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα