ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ –ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ και η σχέση τους με το Θεό

Απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού ( ΕΚΛΕΙΨΙΣ )

Οι Έλληνες ήταν αυτοί οι οποίοι τα ΄΄ είδαν ΄΄ όλα και οι Ιουδαίοι ήταν αυτοί οι οποίοι τα πήραν ΄΄ όλα.
Οι Έλληνες στο μέσον της θάλασσας ΄΄ ηταν οι μόνοι που είδαν ΄΄ το σύνολο των εκφάνσεων του Θειου και το θαύμασαν μεχρι λατρείας.
Οι Έλληνες ήταν αυτοι οι οποίοι κατανόησαν περισσότερο απ’ολους τους υπόλοιπους τη λειτουργία Του, γιατι τους επιτράπηκε να το ΄΄δουν ΄΄, χωρίς να τυφλωθούν ΄΄.

Το δωδεκάθεο ΄΄ δεν ηταν τίποτε άλλο ,παρα ένας κατακερματισμός του θειου , ώστε να γινει
αυτό κατανοητό. Όπως μια μητέρα δεν δινει μεγάλη ΄΄μκουκιά ΄΄ στο μωρό της για να μην το πνίξει ΄΄ ετσι έγινε και με.......
τους Έλληνες .
Για να μην πεθάνουν ΄΄ από τη γνώση περι του Θειου, τη μια μπουκιά ΄΄ η ΄΄ μητερα ΄΄ τους την εκανε δώδεκα μικρές μπουκιές ΄΄. Ο Θεός γι΄ αυτους είναι μια μητέρα ΄΄ που τους γεννά ΄΄ και τους σπρώχνει ΄΄ προς κάποια πρότυπα , τα οποια η ιδια γνωρίζει. Τους δινει ανδρικό πρότυπο ενός πάτερα ΄΄ τον οποίο δεν τον γνωρίζουν , εφόσον δεν τον εχουν δει ΄΄ πραγματικά κι ουτε τον έχουν αγγίξει ΄΄.

Οι Έλληνες δηλαδή εχουν χαρακτηριστικά ‘ ’ ορφανών ΄΄ από πατέρα. Ενός πατέρα θαυμαστού, τον οποιο όμως τον γνωρίζουν και τον θαυμάζουν μόνον εξαιτίας των περιγραφών της μητέρας τους. Ενός πατέρα, που βρίσκεται σε καποιο άγνωστο μερος και η μητέρα τους διαβεβαιώνει ότι κάποτε θα επιστρέψει. Ενός πατέρα, τον οποιον τον λατρεύει η μητέρα τους και επειδή τον γνωρίζει, ‘’σπρώχνει ΄΄ τα παιδιά της προς την εξομοίωση μ΄αυτόν. Το λεπτό σημείο εδω είναι το εξης, όταν αναζητάς τον Θεο ,πρέπει περίπου να γνωριζεις προς τα πού βρίσκεται.
Εκει που είναι η γνώση εκει είναι ο Θεος.
Από εκεί που ερχεται η Δωρεά ψάχνεις για το Θεό.
Από τη στιγμή που οι Ελληνες παίρνουν γνώση περι Θεου από τη ΄΄μητερα ΄΄ τους , στην πραγματικότητα Αυτή είναι ο θεός τους. Ο θεός γι΄άυτους δεν είναι ΄΄ πατέρας ΄΄ που τους τραβά ΄΄ προς Αυτόν μεσω εντολών ,Θεος γι΄αυτους είναι μητέρα ΄΄ που τους γεννά ΄΄ και τους προσανατολίζει προς τον ΄΄ερωτα ΄΄ της που είναι ο αρσενικός εαυτός Της. Πρακτικά αυτό σημαίνει το εξης απλό.
Οι Έλληνες γεννιούνται από την παιδεία τους και σ΄ αυτήν την παιδεία λαμβάνουν γνώση περί Θεού. Εξαιτίας αυτής της παιδείας θαυμάζουν τον Θεό και βεβαία Τον ΄΄ ακολουθούν ΄΄ ως πρότυπο.
Οι Έλληνες είναι ΄΄ ζωντανοί ΄΄ γιατί δεν τους καίει ΄΄ η Γνωση Του.
Είναι ΄΄ ζωντανοί ΄΄ και είναι αυτοί οι οποίοι τον λατρεύουν περισσότερο από ολες τις θρησκείες.
Δεν πιστεύουν σ’αυτόν, γιατί δεν ήρθαν σε επαφή μαζί Του και άρα δεν Τον γνώρισαν. Δεν πήραν εντολές από Αυτόν. Ως εκ τούτου αυτοί δεν αναμένουν την Κρίση τους. Αυτοί αναμένουν τη δικαίωση τους. Αναμένουν με λαχτάρα την επιστροφή Του .
Γιατί?
Για να τους ΄΄ χαϊδέψει ΄΄ ως πατέρας και να τους αναγνωρίσει ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας Του αυτοι υπήρξαν γνήσια παιδιά Του και δεν τον εξέθεσαν. Ότι εξάντλησαν τις ανθρώπινες δυνατότητες τους
Keywords
Τυχαία Θέματα