“ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ” ή “ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ”;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Πριν λίγες μέρες έγραψα άρθρο αναφορικά με τις ύποπτες εθνοφυλετικές κινήσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στα Βαλκάνια.

Είναι φανερόν ότι υποτίμησα το μέγεθος της επέμβασης του Σεβασμιότατου, επειδή δεν πήγε απλά να προσφέρει εκδούλευση στο Πατριαρχείο Σερβίας για να το...
“φιλοτιμήσει” να ακολουθήσει το Πατριαρχείο Μόσχας, όπως νόμιζα.

ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποίησε μόνον το καρότο. Είχε στο χέρι και το μαστίγιο,
κατά την επίσκεψή του στη Σερβία.

Για να ακριβολογούμε πήγε ως καθαρός εκβιαστής. Ζήτησε την επίλυση των αυτονομιστικών τάσεων του Μαυροβουνίου από το σώμα της Σερβικής Εκκλησίας με την ανακήρυξη της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου σε αυτόνομη Εκκλησία!!!

Είχε μάλιστα τη θρασύτητα να επεξηγήσει στους συνομιλητές του στη Σερβία (ούτε πρωτοετείς φοιτητές της θεολογικής Σχολής να ήταν!!!) ότι είναι διαφορετικό πράγμα η Αυτονομία από την Αυτοκεφαλία!!! Και πώς ακριβώς έθεσε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε κάποτε!

Τι λέτε Σεβασμιότατε; Ωστε υπάρχει διαφορά μεταξύ Αυτοκεφαλίας και Αυτονομίας; Πρώτη φορά ακούγεται τέτοιο ...παραδοξολόγημα!!! Τη διαφορά μεταξύ Αυτονομίας και Ημιαυτονομίας την αγνοείτε ή προσποιείσθε ότι την αγνοείτε;

ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ο εκβιασμός του Πατριαρχείου Ρωσίας προς το Πατριαρχείο Σερβίας, το οποίο τήρησε άψογη στάση στη Δ΄Προσυνοδική Διάσκεψη της Γενεύης, είναι απροκάλυπτος.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ προς τους Σέρβους ιεράρχες δεν είναι ουδόλως συνεσκιασμένο. Είναι σαφέστατο. Είτε θα ευθυγραμμιστείτε με τις ντιρεκτίβες του εθνοφυλετισμού του Πατριαρχείου Ρωσίας στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, είτε θα βρείτε απέναντί σας το Πατριαρχείο της Ρωσίας και το Ρωσικό κράτος για το θέμα της αυτονομίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου και ο Θεός ποιος ξέρει σε τι άλλο, είπε στους Σέρβους Ιεράρχες.!!!

ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

Στο μεταξύ οι Φαναριώτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ας συνεχίσουν τα πλωτά οικολογικά συνέδρια, τους λίαν παραγωγικούς Διαθρησκειακούς διαλόγους, τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και τα χειροφιλήματα του Πάπα.

Τα άλλα θέματα τα ανέλαβε στα λίαν επιδέξια, φερέγγυα και στιβαρά χέρια του ο “Παναγιότατος” Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Επιτέλους! Δεν μπορούν να τα κάνουν κι όλα οι Φαναριώτες!!!

Τι να πρωτοπρολάβουν οι άνθρωποι; Τα χειροφιλήματα του Πάπα, στις συμπροσευχές με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους, την εκπόρευση κακοδοξιών από κορυφαίους εκπρόσωπους του Πατιαρχείου ή το σουλατσάρισμα των ιεραρχών του με φράγκικη ενδυμασία ακόμη και σε επίσημες παραστάσεις;

ΤΟ “GOLDEN BOY” ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Για τα υπόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα