ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ:... ΠΟΣΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ....

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά, πριν από περίπου 2 χρόνια, από τα χείλη του Προέδρου του ΛΑΟΣ η πρόταση για κυκλοφορία διπλού νομίσματος, άλλου για το εσωτερικό της χώρας και άλλου για τις διεθνείς συναλλαγές, κάποιοι γέλασαν!
Το θεώρησαν τουλάχιστον «ουτοπικό», απαγορευμένο από την ευρωπαϊκή Συνθήκη, κοινώς αδύνατον!!!
Κι όμως, αν έμπαιναν στον κόπο να αναζητήσουν μέσω internet αν η πρόταση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, ήταν ρεαλιστική, ή ουτοπική, με έκπληξη θα διαπίστωναν
ότι όχι μόνο ήταν απολύτως ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, αλλά κάτι παραπάνω:

Ότι ήδη σε 67 περιφέρειες της Γερμανίας, το διπλό νόμισμα όχι μόνο υπήρχε, αλλά είχε και θαυμάσια αποτελέσματα, όπως ακριβώς επέμενε και επιμένει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ότι θα έχει και....
στην περίπτωση της Ελλάδας η «ευρωδραχμή».
Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι η παράλληλη κυκλοφορία νομίσματος, άλλου για την εσωτερική αγορά και άλλο για τις διεθνείς συναλλαγματικές σχέσεις, είναι εφεύρεση της κρίσης, και πάλι, θα διαπίστωναν ότι κάνουν λάθος.
Η πρώτη απόφαση για θέσπιση διπλής κυκλοφορίας νομίσματος, ελήφθη στην Αυστριακή κωμόπολη Woergl, στη περιοχή του Τυρόλου το 1932, όπου η ύφεση εξ αιτίας του μεγάλου κραχ το 1929, οδήγησε την ανεργία στο να φτάσει στο εφιαλτικό 30% του ενεργού οικονομικού πληθυσμού και το χρέος του Δήμου στο 1,3 εκατομμύρια σελίνια, όταν τα αποθέματα ήταν περίπου 40 χιλιάδες σελίνια.
Αντιμέτωπος με το φάσμα πτώχευσης του Δήμου και της γενικευμένης οικονομικής καταστροφής, ο δήμαρχος Michael Unterguggenberger υιοθετεί μία πρωτότυπη λύση: εκδίδει «πιστοποιητικά υπηρεσιών», «αξίας» 1, 5, και 10 σελινιών, ως το ύψος των 32.000 σελινιών, δηλαδή χρησιμοποίησε ως «κάλυμμα» τα αποθεματικά του Δήμου. Βλέπετε τότε, δεν είχε έρθει ακόμα στα πράγματα ο Ρήγκαν που κατήργησε την αντιστάθμιση του χρήματος σε κυκλοφορία με χρυσό, γεγονός που οδήγησε στον αλόγιστο πληθωρισμό και την σημερινή κατάρρευση των οικονομιών.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, αυτό το δημοτικό χρήμα, ιδιότυπο, αλλά εγγυημένα μετατρέψιμο στο εθνικό νόμισμα και αποδεκτό στη καταβολή των δημοτικών φόρων, καταβάλλεται ως πληρωμή σε άνεργους που προσλαμβάνονται για κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Στη πράξη όμως το νόμισμα του δήμαρχου θέτει σε κίνηση τη παγωμένη τοπική οικονομία, με αποτέλεσμα εντυπωσιακό: Σε ένα μήνα τα χρήματα αλλάζουν χέρια 20 φορές – κάτι που βάσει του απλού, νόμου της «περιστροφής του κεφαλαίου», σημαίνει ότι τα 32.000 σελίνια εικοσαπλασιάστηκαν!
Δεν είναι απλό; Πόσα Πανεπιστήμια άραγε έπρεπε να τελειώσουν όλοι αυτοί οι «εγχώριοι» οικονομικοί εγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κατέστρεψαν ολοκληρωτικά, για να μάθουν αυτό που και ο τελευταίος χειρώνακτας της οδού Αθηνάς το ξέρει;
Η απάντηση είναι απλή και εξίσου τραγική: Κανένα! Απλά ήταν το σχέδιο, που όπως λέει και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτελέστηκε με ψυχρή επαγγελματική ακρίβεια.

Η Ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας
Δύο μόλις χρόνια πριν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ αρχίσει τους εκβιασμούς προς τ
Keywords
Τυχαία Θέματα