Δεκαεξάχρονη τοξικοεξαρτημένη βιάσθηκε από δεκαπέντε άτομα

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υπόθεσης ομαδικού βιασμού 16χρονης στο Ηράκλειο, η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η ανήλικη κατήγγειλε ότι μέσα σε μία νύχτα βιάστηκε διαδοχικά από 15 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς ενώ η ίδια ήταν παντελώς ανήμπορη να αντιδράσει λόγω της εκτεταμένης χρήσης των ναρκωτικών, είτε σε ενέσιμη, είτε σε εισπνεόμενη μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοση ενταλμάτων σε βάρος των καταγγελλόμενων για τις...
κατηγορίες του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια και της διάθεσης ναρκωτικών. Η 16χρονη στην αναλυτική κατάθεση που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προσπάθησε να δώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε για την ταυτότητα των δραστών. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση τεσσάρων-πέντε ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ένας 26χρονος Ηρακλειώτης με τον οποίο η ανήλικη διατηρούσε δεσμό στο παρελθόν.

Ο ρόλος του, σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, είναι αρκετά περίεργος στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στον ομαδικό βιασμό της ανήλικης.

Σύμφωνα, πάντα με την Αστυνομία, η φρικιαστική ιστορία, που βρίσκεται πλέον υπό δικαστική διερεύνηση, ξεκίνησε με την συνάντηση της 16χρονης και του 26χρονου στις Βασιλειές Ηρακλείου, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Αν και μόλις 16 ετών, η κοπέλα δυστυχώς είναι χρήστης ναρκωτικών, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα θλιβερή πτυχή της υπόθεσης.

Η εξάρτηση της ήταν και η «αχίλλειος» πτέρνα της. Την επίμαχη νύχτα ο 26χρονος φρόντισε να την προμηθεύσει με ναρκωτικά, ώστε να κάνει χρήση. Στην συνέχεια, όπως αναφέρεται, την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά δεδομένης της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.

Ήταν μόνο η αρχή, όμως, του μαρτυρίου της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος μετέφερε το κορίτσι σε τρία διαφορετικά σπίτια στις Πατέλες και στα Δειλινά, όπου στήθηκε ένα «αρρωστημένο» πάρτι πάνω σε ένα «ζωντανό-πτώμα».

Από την κατάθεση της ανήλικης, τις κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν και την αξιοποίηση κάποιων άλλων πληροφοριών, η Αστυνομία εκτιμά ότι την νύχτα εκείνη την ανήλικη εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά περίπου δεκαπέντε άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες στον ομαδικό βιασμό, φρόντιζαν να της χορηγούν διαρκώς ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή για να την κρατούν σε καταστολή.

Η 16χρονη περιήλθε σε τόσο άσχημη κατάσταση που συνήλθε δύο ημέρες μετά σε ένα σπίτι στις Πατέλες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου όπου ανέφερε την υπόθεση.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης, επιμένει, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε από την πλευρά της οποιασδήποτε μορφής συναίνεση στα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν. Να σημειωθεί ότι από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, αλλά συνουσίας, κάτι όμως που εξηγείτ
Keywords
Τυχαία Θέματα