Αραβικό ενδιαφέρον για το πετρέλαιο της Ελλάδας

Το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας, αλλά και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα, εκδήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,
στο πλαίσιο της επιχειρηματικής διημερίδας Ελλάδας - ΗΑΕ που πραγματοποιείται στην....
Αθήνα με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και παραγόντων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετείχαν ακόμη ο ειδικός απεσταλμένος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα καθώς και ο Έλληνας πρέσβης στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα δύο συγκεκριμένα θέματα, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων που έχουν τεθεί σε κίνηση για ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ καθώς και τους διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αλλά και για τα τρία «οικόπεδα» στον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τομέας στον οποίο τα ΗΑΕ δραστηριοποιούνται έντονα με επενδύσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και με το πρόγραμμα Masdar City, μια «πράσινη» πόλη που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο διατηρήσιμης αστικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση και πρόκειται να επισκεφθεί τα ΗΑΕ τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα