ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ανάλυση:
Ως Αραβική Άνοιξη, στη Γεωπολιτική εννοούμε τις διαδηλώσεις και λα’ι’κές επαναστάσεις στις Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής, και της Βόρειας Αφρικής, δηλαδή το επαναστατικό λα’ι’κό κύμα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στις χώρες αυτές.

Τα Αραβικά κράτη η «Αραβική Άνοιξη» τα.....
σάρωσε σαν τη θεωρία του

«Ντόμινο». Η Αραβική Άνοιξη ξεκίνησε από τη Τυνησία το Δεκέμβριο 2010 και επεκτάθηκε σαν φωτιά
στις άλλες Αραβικές χώρες.

Έτσι εκδηλώθηκαν εξεγέρσεις στη Τυνησία, Αίγυπτο, εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη, εξεγέρσεις στο Bahrain, τη Συρία, και την Υεμένη.

Η αιτία ήταν τα πολυχρόνια δικτατορικά καθεστώτα των χωρών αυτών, και όχι μόνο. Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην Αλγερία, το Μαρόκο, και το Ομάν. Κοινό γνώρισμα των διαδηλώσεων ήταν η αντίσταση με καμπάνιες, απεργίες, πορείες, καθώς και η χρήση όλων των δικτύων του Internet, για την οργάνωση, επικοινωνία, την ενημέρωση, και την εξέγερση των λα’ι’κών μαζών, ώστε να μετέχουν στις διαδηλώσεις, για τη καταπίεση και λογοκρισία των δικτατορικών καθεστώτων. Οι εξεγέρσεις έγιναν χρονολογικά κατά την εξής σειρά.

1.-Εξέγερση στη Τυνησία (Τέλη 2010 αρχές 2011)

2.- Αιγυπτιακή επανάσταση του 2011

3.- Εξέγερση στην Υεμένη το 2011

4.- Εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη το 2011

5.- Διαδηλώσεις στη Συρία το 2011 που συνεχίζονται μέσα στο 2012

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε αυτές τις πέντε (5) χώρες, διότι εκεί συνέβησαν τα δραματικότερα γεγονότα, αλλά και διότι βρίσκονται στη γεωγραφική γειτονιά μας, αφού τα τραγικά αυτά γεγονότα μας ενδιαφέρουν και μας επιρρεάζουν άμεσα.

Τους Άραβες χτύπησαν οι Κοσμοκράτορες, με εμφύλιο σπαραγμό, και εμάς τους Έλληνες με χρεοκοπία, για να αρπάξουν όλο τον ορυκτό πλούτο, και όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω.

Τους Αραβικούς λαούς των εξεγερμένων Αραβικών χωρών, ξεσήκωσε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, μέσω των οργάνων αυτής ΗΠΑ,

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, με σκοπό την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης. Όμως τα σχέδιά τους δεν φαίνεται να επιτυγχάνουν, αφού υπάρχει περίπτωση και προειδοποίηση για άνοδο των Ισλαμιστών στην εξουσία, μετά την Αραβική Άνοιξη.

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», λένε πολλοί σοφοί διανοούμενοι,

άλλοι πάλι λένε, η «Δημοσιότητα είναι η ψυχή της Δημοκρατίας».

Με βάση αυτά τα δύο ρητά αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτές τις αποκαλύψεις για την Αραβική Άνοιξη, την οποία ξεκίνησε η παγκόσμια

Σιωνιστική Δικτατορία.

Όχι ότι είμαστε υπέρ των πολύχρονων τοπικών Αραβικών Δικτατοριών τύπου Καντάφι, Μουμπάρακ, και άλλων, οι οποίοι συσσώρευσαν πλούτο για τις οικογένειές των, ενώ μέρος του λαού δυστυχούσε, αλλά η επικρατούσα σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη των πρώην καθεστώτων των Αράβων Δικτατόρων, οι οποίοι έκαναν επενδύσεις στη χώρα τους. Η Αραβική Άνοιξη είναι ένα κακέκτυπο
Keywords
Αναζητήσεις
araviki anoixi, araviki anoixi
Τυχαία Θέματα