ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιβαρύνου​ν την Ψυτάλλεια αγνοώντας τους κατοίκους του Πειραιά!

Χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις χρόνιες αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά οι ιθύνοντες της ΕΥΔΑΠ επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας αποφασίζοντας τη μεταφορά σε αυτόν και των λυμάτων από πάρα πολλές περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Με πρόσφατη απόφαση του....
διοικητικού συμβουλίου της
ΕΥΔΑΠ όλα τα λύματα από την περιοχή του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα) – εκεί «πολιτεύεται» και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου – θα μεταφέρονται με αγωγό στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Και σα να μην έφτανε αυτό με άλλη μία απόφαση η ΕΥΔΑΠ συμφώνησε στον αγωγό αυτό να χύνονται και τα λύματα από πολλές περιοχές του Δήμου Κορωπίου και μέχρι τη Βάρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Σαλαμίνας και άλλων περιοχών του Δυτικού Πειραιά να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο από την πρόσθετη λειτουργία του ΚΕΛ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ΕΥΔΑΠ έλαβε την απόφαση της επιβάρυνσης της Ψυτάλλειας κυριολεκτικά ερήμην των κατοίκων όλων αυτών των περιοχών αφού δεν φαίνεται να γνωρίζουν τίποτα σχετικό ούτε οι δημοτικές αρχές!

Και η... λεπτομέρεια;

Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην απόφαση αυτή επειδή συνάντησε τις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων της Παλαιάς Φώκαιας αλλά και των δημοτικών παραγόντων του Δήμου Σαρωνικού οι οποίοι δεν επιθυμούσαν τη δημιουργία ΚΕΛ εκεί και συγκεκριμένα σε περιοχή που λέγεται «Γερακίνα», απειλώντας μάλιστα ότι θα δημιουργηθεί μια νέα Κερατέα!
http://www.pireasnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα