ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...! ! ! Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ...! ! !

Εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμαρχος ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΚΑΜΙΝΗΣ έχει στα χέρια του έκθεση καταπέλτη 56 σελίδων έκτακτης επιθεώρησης με ημερομηνία ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1999 που εκπόνησε το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ από τους κ. ΘΩΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΡΚΕΛΑ ΜΑΡΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΩΚΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.. για ελέγχους που διενέργησαν και αφορούν την Διεύθυνση Κατασκευών του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Ο.Ε.Κ.) την περίοδο του 1990 έως 1999 όταν το γενικό κουμάντο τότε στον ΟΕΚ
το έκανε η σημερινή του Αντιδήμαρχος κ. Σ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ με τον πριν από μέρες αναλαμβάνοντα κρίσιμο ρόλο στο Δήμο της Αθήνας και τότε Πρόεδρο του Ο.Ε.Κ. κ. Γ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ και τον βασικό της συνεργάτη κ. Ν. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ πολ. μηχανικό…!!!

Στην συνέχεια ο Γενικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΗΚΑΣ διαβιβάζει την.....
παραπάνω έκθεση στο ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ Δ.Ε. σαν αρμόδιο Υπουργείο του θέματος.

Με την υπ αριθμώ ΕΜΠ 10/οικ/30-6-1999, απόφαση του τότε Υπουργού Π.Χ.Ω.Δ.Ε δίδεται η εντολή για περαιτέρω έρευνα…!!!
Με την εμπεριστατωμένη έκθεση των 70 σελίδων που σύνταξαν οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ –ΕΛΕΓΚΤΕΣ Δ.Ε. κ. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΤΣΟΧΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ καταλήγουν……

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Επειδή οι νομοθετικές διατάξεις οι σχετικές με την εκτέλεση των δημοσίων έργων και ειδικότερα με τα θέματα συμπληρωματικών συμβάσεων, νέων τιμών και απροβλέπτων δαπανών έχουν καταστεί ιδιαιτέρα σαφείς κατά την τελευταία τετραετία.
Επειδή η περαιτέρω ερμηνεία επ΄ αυτών δύναται να παρέχονται μόνο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα (Γνωμοδοτήσεις Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η εγκυκλίους του αρμόδιου Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.).
Επειδή τα κτίρια κατοικίας του Ο.Ε.Κ. δεν διαφοροποιούνται από άποψη κοινωνικής αναγκαιότητας από τα υπόλοιπα κτιριακά Δημόσια Έργα (Νοσοκομεία-Εκπαιδευτήρια) και,
Επειδή από τα συμπεράσματα της παρούσης έκθεσης για το έργο ΦΛΩΡΙΝΑ V και ιδιαίτερα για το έργο ΦΡΑΓΜΑ VI προκύπτουν πειθαρχικές η άλλες ευθύνες στους συντελεστές παραγωγής αυτών των έργων, προτείνουμε την περαιτέρω διερεύνηση ενώπιον της κατά περίπτωση αρμόδιας αρχής.
Από πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και η κατηγορούμενη κ. Σ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ που παραπέμφθηκε με την κατηγορία του πλημμελήματος όπως ο νόμος τότε προέβλεπε και αθωώθηκε με 3 προς 2 και όχι σαν κακούργημα που προβλέπεται σήμερα που σίγουρα θα είχε διαφορετική έκβαση.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ είχε διωχθεί από Πρόεδρος του Ο.Ε.Κ. από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ- ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ επειδή είχε πιστεί από την κ. Σ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ να μεταφέρει την ίδια και τους «δικούς της» με μετατάξεις και τους ανάλογους μισθούς των 5 και 6.000 ευρώ μηνιαίως στην θυγατρική εταιρεία του Ο.Ε.Κ στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.. πράγμα που τελικά το κατάφερε και στήθηκε το σύστημα κατασκευής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ με τα τότε πρότυπα του Ο.Ε.Κ. από την διεύθυνση κατασκευών του Οργανισμού και την Διευθύντριά του κ. Σ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Σήμερα που μιλάμε στην
Keywords
Τυχαία Θέματα