Ακτιβίστικ​η ενέργεια για την ακτοπλοΐα

Ακτιβίστικη παρέμβαση με θέμα τις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε Πειραιά-Ικαρία-Σάμο, έγινε με πρωτοβουλία μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοτικό γήπεδο Μελισσίων, όπου η τοπική ομάδα υποδέχτηκε το Καρλόβασι Σάμου. Στο γήπεδο βρίσκονταν φίλοι και των δύο ομάδων. Αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: "Άδωνις και εφοπλιστές ετοιμάζουν το νέο Σαμίνα. Όχι στο......
πλοίο-σαπάκι Ιεράπετρα. Αλληλεγγύη σε Σάμο-Φούρνους-Ικαρία". Παράλληλα
διανεμήθηκε στους θεατές του αγώνα ενημερωτικό κείμενο για το πρόβλημα που υπάρχει.

Το ενημερωτικό κείμενο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΡΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝΕΟ ΣΑΜΙΝΑ

Εφιαλτικές μνήμες απότο παρελθόν για όλα τα νησιά του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) ξύπνησε ηαπόσυρση του νέου σε ηλικία πλοίου που εξυπηρετούσε τη γραμμή και ηαντικατάστασή του, με το σχεδόν 40χρονoσαπάκι «Ιεράπετρα», που γέρνει από τη μια πλευρά, λόγω μετασκευών.

Υπενθυμίζουμε ότι τηγραμμή αυτή εξυπηρετούσε το «Εξπρές Σαμίνα», το ναυάγιο του οποίου κόστισε 80ανθρώπινες ζωές, με το νομό να μετράει 37 φέρετρα.

Με το «επιχείρημα»,ότι το καλό πλοίο καίει πολλά καύσιμα, ενώ το σαπάκι κάνει οικονομία,καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοίπληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σανπαραθεριστές.

Δεν είναι «τοπικό»πρόβλημα του νομού, είναι «φάμπρικα» που θα ανοίξει παντού, σε ακτοπλοΐα,σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οισυνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών.

Μπροστά στα κέρδηεφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μπορούμεκαι πρέπει να τους σταματήσουμε.

Ήδη έχουνπραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια του νομού, αλλά καιτου Πειραιά, από συλλόγους νησιωτών και εργατικά σωματεία, τις οποίεςχαιρετίζουμε, στέλνοντας την αλληλεγγύη μας.

*ΝΑΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

*ΕΝΩΝΟΥΜΕΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΣΥΧΝΕΣ, ΦΤΗΝΕΣΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
nasosbratsos.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα